afval shakes
Afval shakes kopen is populair.

Veel mensen die overgewicht hebben of willen afslanken denken baat bij deze shakes te hebben. Maar werken afval shakes wel en er is kwaliteitsverschil tussen deze maaltijdvervangers. Volgens veel deskundigen kan afvallen met shakes wel degelijk een probaat middel zijn om af te slanken en komen we bij gebruik ervan niets tekort.  Organisaties zoals de Consumentenbond zijn kritisch en plaatsen een aantal kanttekeningen.  Op deze pagina informatie over de zin en onzin over het gebruik van afval shakes en de kwaliteit van maaltijdvervangers in het algemeen. 

Afval shakes en andere maaltijdvervangers
Een afval shake is een maatijdvervanger.

Feitelijk gezien zijn afval shakes maaltijdvervangers. Om af te slanken laat je de maaltijd zoals bijvoorbeeld ontbijt, lunch of diner ( soms gedeeltelijk ) weg en in plaats daarvan neem je een afval shake, eiwitreep of andere maaltijdvervanger.  De betere merken afval shakes bevatten minder calorieën dan de gebruikelijke maaltijden maar wel hoogwaardige eiwitten, vitaminen en mineralen. Lees verder over de opmerkingen die de Consumentenbond maakt over de kwaliteit en functie van maaltijdvervangers en shakes. Je vindt deze op de website van de Consumentenbond.

Een afval shake past in een eiwit dieet maar is ook perfect voor sporters in het kader van een goede spieropbouw.  Een shake kan suikerarm of suikervrij zijn en ofschoon de meeste shakes op basis van Whey Proteine geproduceerd zijn, zijn er ook plantaardige shakes te koop. Je hebt shakes die bedoeld zijn voor of na de training. Voor het slapen gaan of als vervanger van ontbijt, lunch en diner.

Waar kan je een goede kwaliteit afval shake kopen?Waar koop je de beste afval shakes?

Je koopt de betere kwaliteit afval shakes bij gespecialiseerde webshops zoals de website afvalshakes.nl.  Een goedkope afval shake koop je bij de Aldi, het Kruidvat, Albert Heijn of drogist. Let bij de aankoop van deze eiwit shakes op het gehalte aan eiwitten, de aanwezige vitaminen en mineralen, de aanwezige calorieën, suikers en de gebruiksaanwijzing met ingrediënten.  Wees kritisch want een goedkope afval shake is meestal niet de beste. Lees meer op de blog.

Afvallen met shakes

Afvallen met shakes is zeker mogelijk. Let er wel op dat je tijdens het afvallen niets tekort komt. Zo heb je voldoende eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen nodig en moet je voldoende drinken.

Zijn er afval shakes zonder suiker?

Je kunt zeker een afval shake zonder suiker kopen. Een shake zonder suiker is suikervrij. De meeste shakes zijn suikerarm. Ze bevatten dan meestal geen toegevoegde suikers maar bevatten wel een minimale hoeveelheid natuurlijke suikers.

Krijg je voldoende mineralen en vitamines binnen?

Als je kiest voor een topmerk afval shake zoals Body & Fit, BSN, ESN, Best Body Nutrition, krijg je normaal gesproken voldoende mineralen en vitaminen binnen.
Op iedere verpakking staat vermeld wat de voedingswaarde van een bepaalde maaltijdvervanger is.

Is een afval shake eenvoudig in gebruik?

De meeste afval shakes zijn poeders die je zelf moet klaar maken. De bereiding ervan is simpel en kost weinig tijd.  Je kunt echter ook kant en klare shakes en maaltijdvervangers kopen.