Gezond afvallen met een citroensapkuur.

Een citroensapkuur of citroensapvasten is een detox sapkuur  die je kunt gebruiken om je lichaam te laten ontgiften. Een voordeel die je in het verlengde hiervan hebt is dat je op een effectieve en efficiënte manier kunt afvallen. Op de markt kun je verschillende soorten producten vinden waarin de citroensap is verwerkt zoals de citroensapkuur capsules of de afslankpillen van de citro-cure. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de citroensapkuur. Deze informatie kun je zeker gebruiken om ervoor te zorgen dat je je lichaam op een effectieve manier kunt ontgiften. Lees de volgende alinea’s om achter alle nuttige informatie te komen.  Ontgiften en afvallen, is niet geheel zonder risico’s. Informeer je volledig voor je aan een bepaalde afslank kuur begint.

Wat niet te doen bij een citroensapkuur?

Wanneer je citroensap gebruikt, werk je geen vast voedsel naar binnen. Er is enkel sprake van een verdund citroensap wanneer je het met ahornsiroop combineert om enigszins de zure smaak weg te werken. De werking van citroensap kan vergeleken worden als een soort antibioticum omdat het een helend karakter heeft. Goed om te vermelden is dat de citroen wel een relatief hoge belasting voor de lever vormt. Dit omdat de lever een grote hoeveelheid zuur moet afbreken wanneer je citroen naar binnen werkt. Citroen op een onverantwoordelijke manier gebruiken, kan ervoor zorgen dat je lever beschadigd raakt. Daarnaast is het zo dat citroensap niet goed is  voor de vullingen in je tanden. Citroensapvasten kan toch wel gerekend worden tot een strenge en radicale manier om af te vallen en je lichaam van binnen te ontgiften. Aan de andere kant kan de citroensapkuur ook ervoor zorgen dat uiteenlopende maag- en darmkwalen ook verholpen kunnen worden.

Op een verantwoordelijke manier citroensap gebruiken

Zoals eerder aangegeven moet je op een verantwoordelijke manier citroensap gebruiken.  Ook als je een kuur om af te vallen thuis volgt.

Een citroensapkuur moet je niet langer dan 10  dagen aanhouden en verder moet je ook erop toezien dat deze op een zorgvuldige manier wordt afgebouwd. Het is niet uitgesloten dat je tijdens het innemen van de kuur een gevoelige houding zult hebben, omdat reiniging allemaal te maken heeft met een bewustwordingsproces. Sta je op het punt om te beginnen met een kuur, dan is het goed om je mentaal te voorbereiden hierop. Je psychische gesteldheid, motivatie en ondersteuning van je directe omgeving zullen hierbij een belangrijke rol spelen. Wanneer je begint met een citroensapkuur, dan is het beter om drie dagen voor aanvang je verschillende maaltijden te verminderen. Het drinken van alcohol en koffie moet ook helemaal vermeden worden. Probeer in deze drie dagen ook geen dierlijke voedingsstoffen te eten omdat deze een langdurige verteringsproces hebben.

Bereid je mentaal voor/h2>
Waarop je wel moet letten is dat als je een gezin hebt je je gedurende 10 dagen niet kan meedoen met alles. Vooral wanneer het om eten gaat zul je helemaal niet kunnen meedoen. Conflicten met jezelf zullen dus veelvuldig optreden, maar het is bij jou zaak dat je volhardt en niet toegeeft. Verder is het wel van belang dat je goed luistert naar je lichaam. Een oefening die je kunt inlassen is bijvoorbeeld om een dagelijkse wandeling te maken. Een dagelijkse wandeling werkt uitstekend op het ondersteuningsproces en heeft ook nog een positieve invloed op de gemoedstoestand.Als je een allergie hebt voor citroen is het je sterk afgeraden om een citroensapkuur te gebruiken. Houd dus wel degelijk rekening met het feit dat er voor jou andere regels gelden wanneer je besluit om een citroensapkuur te gebruiken, indien dat bij jou het geval is.

Afslanken met citroensapkuur

Zoals eerder aangegeven kun je met een citroensapkuur op een efficiënte en effectieve manier afvallen. Een van de items die je kunt gebruiken om af te vallen is de X-trine citroensapkuur. In deze citroensapkuur komt er namelijk L-carnitine voor. L-carnitine is een ammoniumzout die voornamelijk in rood vlees voorkomt. In ons lichaam zorgt L-carnitine ervoor dat vetzuren in ons lichaam getransporteerd worden. Verder heeft L-carnitine een positieve invloed op je hart en bloedvaten, omdat het als een soort antioxidant werkt. De X-trine citroensapkuur kun je in verschillende online winkels verkrijgen. Je kunt het in de vorm van een groene thee of dieetpillen vinden. De keuze mag jezelf bepalen. Voor wat betreft de pillen kun je ervan uitgaan dat de standaarddosis gesteld is op drie capsules per dag.

Werkzame bestanddelen van de citroensap

Een citroensapkuur heeft niet zomaar een effectieve werking. De effectieve werking komt door de nuttige bestanddelen die in de citroensapkuur voorkomt. Een van de hoofdbestanddelen is de citroensap zelf. De citroensap wordt onttrokken van de citroen door deze te persen. In citroen zit er een hoog gehalte aan vitamine c. Vitamine C is op zijn beurt weer belangrijk voor andere aspecten zoals een gezond bindweefsel, sterke botten en gezonde bloedsomloop. Daarnaast zorgt de citroensap ervoor dat je weerstand op peil gehouden wordt en dat je immuunsysteem een boost krijgt. De citroensap van citroensapkuur zorgt er verder voor dat er een betere stofwisseling in je lichaam ontstaat. Vandaar dat proteïnen, vetten en koolhydraten sneller worden geconverteerd die voor een pijlsnelle reductie van vetafzettingen zorgt. Omdat de verschillende vetten heel snel worden afgebroken in het lichaam voelen mensen zich na een kuur kerngezond en vallen ze sneller af.

Ander belangrijke bestanddelen van de citroensapkuur

Een andere belangrijke ingrediënt van een citroensapkuur is ahornsiroop. Zonder de ahornsiroop is er geen sprake van citroensapkuur. Dit komt omdat de belangrijkste stoffen zich in de ahornsiroop bevinden. Ahornsiroop wordt onttrokken van de ahorn boom. In Nederland komt deze boom niet voor, maar is het te vinden in Canada. De ahornsiroop kun je vergelijken met een zoetstof zoals suiker, maar dan wel gezonder. Deze siroop heeft, zoals eerder aangegeven, belangrijke stoffen die een positieve werking hebben op de botten, hart en bloedvaten, weerstand en spieren. Een andere ingrediënten die zeker niet mag missen in je citroensapkuur is cayennepeper. In cayennepeper komen er verschillende vitaminen, mineralen, spoorelementen en enzymen voor. Deze stoffen zorgen ervoor dat je citroensapkuur de spijverteringsorganen stimuleert, slijmoplossend en ontstekingsremmend werkt. Daarnaast heeft cayennepeper een kalmerende werking die ervoor zorgt dat je een behaaglijk gevoel krijgt tijdens het gebruiken van de kuur.

Voor wie is een citroensapkuur het meest geschikt?

In principe is een citroensap voor iedereen geschikt. Maar toch zijn er speciale groepen mensen die goed eraan doen om een zich aan een citroensapkuur te houden. De eerste groep mensen zijn de degenen die hun lichaam willen ontdoen van alle giftige stoffen in het lichaam. Ben je van plan om je lichaam te ontdoen van alle giftige stoffen, dan kun je het best een citroensapkuur gebruiken. Een citroensapkuur speelt daarop namelijk heel goed in. De tweede groep mensen die een citroensapkuur kunnen gebruiken zijn de personen die snel willen afvallen. Snel afvallen is een positief gevolg die een citroensapkuur met zich meebrengt. Omdat je lichaam ontgift wordt door de citroensapkuur, werken je organen ook mee om vetten in je lichaam sneller af te breken.


Sneller afvallen

Dit brengt met zich mee dat je sneller zal afvallen. Verder kunnen ook de mensen die een gezonde leefstijl willen leiden gebruik maken van een citroensapkuur. Een citroensapkuur past helemaal in het plaatje van een gezond leven leiden. De mensen die een dieet willen houden kunnen dat ook perfect doen met een citroensapkuur, omdat je dan helemaal geen vast voedsel naar binnen werkt. Maak zeker gebruik van de voordelen die een citroensapkuur met zich meebrengt.

Raadpleeg een arts als je twijfelt

Een citroensapkuur zorgt ervoor dat je in termen van gezondheid erop vooruit gaat. Iedereen kan gebruik maken van zo een kuur. Toch zijn er bepaalde mensen die het niet mogen gebruiken. In de meeste gevallen gaat het om mensen die een bepaalde aandoening hebben, waardoor het gebruik van citroen liever vermeden moet worden. Die mensen doen er dan ook goed aan om het daadwerkelijk niet te gebruiken. Indien er geen gevolg hieraan gegeven wordt, kan het de dood tot gevolg hebben. Indien je twijfelt als je een citroensapkuur wel of niet moet gebruiken, kan je je arts raadplegen. Je arts is namelijk de beste persoon die kan aangeven als je wel of niet een citroensapkuur kan aanhouden. Neem je verantwoordelijkheid in eigen handen en raadpleeg eerst een arts als je twijfelt aan beginnen met een citroensapkuur. een citroensapkuur is in staat om je gezond te houden en je alles te geven wat je nodig hebt om sneller af te vallen. Los van het feit dat je een arts moet raadplegen voor het wel of niet gebruiken van een citroensapkuur, is het ook verstandig om het volgens de juiste richtlijnen te gebruiken.