Blog

vrijdag 8 december 2017
Voedingssupplementen
Tags: afvallen, het nut van proteine shakes, sport, voedingssupplementen
Voedingssupplementen, diverse categorieën.

Als je op zoek gaat naar voedingssupplementen om af te vallen dan vallen die meestal onder verschillende categorieën.  Zoek op de website voedingssupplementenshop bijvoorbeeld binnen het thema speciale voeding, antioxidanten, kruiden of weight ( gewichtverlies ).
Je krijgt dan een overzicht van de mogelijkheden binnen de voedingssupplementen die helpen bij het willen afvallen. Er zijn meer rubrieken voedingssupplementen. Hier volgen de belangrijkste,.

Voedingsssupplementen die vitaminen zijn.

Ook vitaminen vallen meestel binnen het segment voedingssupplementen. Soms samen met de rubriek mineralen en probiotica. Daarnaast is er een rubriek bewegen en voedingssupplementen.

Sport voedingssupplementen.

Veel sporters zoals wielrenners, bodybuilders en beoefenenaars professionele sporten, gebruiken sport supplementen.  Door het op je kunnen leveren van top sportprestaties heb je regelmatig een aanvulling van vitaminen, mineralen, vocht, omega vetzuren en speciale sportvoeding nodig.
Lees ook het nut van proteine shakes.  Veel sporters nemen extra proteine in.
Geplaatst door: Webmaster op 06:34
Geen reacties
dinsdag 7 november 2017
Tarwekiemolie, super gezond
Tags: doorbloeding, mooie huid, omega 3, tarwekiemolie
Tarwekiemolie, ook bij een mooi uiterlijk.


Wie af wil slanken of niet aan wil komen, doet er goed aan de juiste soorten olieën te gebruiken. Een olie met meervoudig onverzadigde vetzuren is niet alleen goed voor het lichaam en bloedvaten maar ook voor de huid. Tarwekiemolie heeft eigenschappen die zeer divers en heel gunstig voor de mens zijn.  Ook goed voor het verlagen van het cholesterolgehalte, de doorbloeding en een prachtige huid..

Wat is tarwekiemolie?

Tarwekiemolie is een natuurlijke olie die wordt gewonnen uit tarwekiemen. De olie is plantaardig en ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Tarwekiemolie kan gebruikt worden als olie/dressing in maaltijden en salades maar is ook goed voor de huid. Door de ideale samenstelling en hoge gehalte aan vitamine E is het dé ideale huidolie.  Je kunt tarwekiemolie door de yoghurt, soja yoghurt, muesli of ontbijtgranen doen, er je notensalade mee aan maken en nog veel meer. Er zijn vele toepassingen met tarwekiemen olie.

Veroudering van de huid tegengaan met tarwekiemolie.

Tarwekiemolie wordt verwerkt in tal van producten die veroudering van de huid kunnen tegen gaan.  De olie bevat vitamine A en E en een hoog gehalte aan anti oxidanten. De olie beschermt de huid tegen UV stralen door het zonlicht.  De olie kan ook puur op de huid ingesmeerd worden.

Bakken met tarwekiemolie.

De olie is minder goed geschikt om bijvoorbeeld aardappels mee te bakken. Het kan beter koud verwerkt worden. Omdat tarwekiemolie zowel omega 3 vetzuren als omega 6 vetzuren bevat, is het een ideale product voor de gezonde en plantaardige keuken.
Geplaatst door: Webmaster op 11:26
Geen reacties
maandag 6 november 2017
Goedkoopste zorgverzekering
Tags: vergelijk zorgverzekeringen, goedkoopste zorgverzekering
Tijd om de goedkoopste zorgverzekering 2018 te kiezen.

De premies voor de zorgverzekeringen 2018 zijn weer bekend. Het wordt dus tijd om te kijken of een verandering van de huidige zorgverzekering geld bespaart en wenselijk is. Je kunt de tarieven van de basiszorgverzekeringen vergelijken om tot een besparing te kunnen komen maar als je regelmatig gebruik maakt van de diensten van huisarts en specialist is het zeker ook belangrijk om de premies en voorwaarden van de aanvullende verzekeringen onder de loep te nemen. De goedkoopste zorgverzekering hoeft niet per defintie de beste verzekering te zijn. Kijk met name naar de vergoedingen, de vrije zorgkeuzen en de eigen risico's.

Hoe vergelijk je de vele zorgverzekeringen?

Het is ondoenlijk om zelf alle tarieven en voorwaarden op te vragen. Maak daarom gebruik van een zorgvergelijker van één van de professionele vergelijkers.  Hier kan je door enkele gegevens in te vullen, binnen 10 minuten ontdekken welke verzekeraar en pakket voor jou het meest gunstig is. Je kunt in de zorgverzekeringvergelijk ook aanvullende verzekeringen zoals fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen of orthodontie betrekken. Zo krijg je een compleet beeld van de mogelijkheden en verschillen.

Als je een groot overgewicht hebt en wilt afvallen.

Als je gezondheidsklachten hebt die mede worden veroorzaakt door overgewicht, is het belangrijk een zorgpakket te kiezen waarbij afslankkuren worden vergoed. Als je veel medische kosten verwacht, neem dan een zo uitgebreid mogelijk pakket


Geplaatst door: Webmaster op 06:35
Geen reacties
donderdag 12 oktober 2017
Het belang van onverzadigde vetzuren
Tags: omega 3, 6, 9, belang van onverzadigde vetzuren
Waarom onverzadigde vetzuren zo belangrijk zijn.

Goede voeding met onverzadigde vetzuren is in deze maatschappij van overvloed aan eten en drinken, belangrijker dan ooit geworden. Steeds meer mensen realiseren zich dan ook dat hun voeding een directe invloed heeft op hun gezondheid.  Af en toe een snack of patatje eten kan geen kwaad, als je echter 4 of 5 keer per week de snackbar bezoekt, bijna dagelijks pizza's eet of kant en klare magnetron of diepvries maaltijden eet, krijg je een probleem met je gezondheid. Een maaltijd met veel verse groenten, volle granen, noten, zaden en onverzadigde vetzuren, doet wonderen. Op deze pagina meer informatie over het belang van onverzadigde vetzuren.

Ook als je overgewicht hebt en af wilt slanken, zijn de juiste omega vetzuren van belang. Meervoudig onverzadigde vetzuren zijn goed voor hart en bloedvaten en zorgen ervoor dat je samen met sporten en voldeonde bewegen in goede conditie komt. De reclame van Becel met betrekking tot meervoudige, plantaardige en onverzadigde vetzuren, klopt.
Als je een patatje met mayonaisse en een een fricandel in een snackbar eet, realiseer je dan dat je veel verzadigd en ongezonde vetten binnenkrijgt. Zodra olie lang verhit wordt, krijg je te maken met minder onverzadigde vetzuren en worden sommige vetzuren verzadigd.

Omega 3 vetzuren.

Misschien heb je wel eens gehoord van omega 3 vetzuren? Deze bevatten de belangijke vetzuren EPA en ADH en zijn onmisbaar voor een goed functionerend lichaam.  Deze omega 3 vetzuren zitten onder andere in visolie maar je vindt de belangrijke omega 3 vetzuren ook in tal van plantaardige producten zoals lijnzaadolie en koolzaadolie. Bronnen van meervoudig onverzadigde vetzuren.
Hier vind je informatie over omega 3 vetzuren.

Omega 3, 6 en 9 vetzuren.

Ook omega 6 en 9 vetzuren zijn super belangrijk voor het functioneren van de mens en ook deze zijn te vinden in veel plantaardige producten. Veel mensen slikken tegenwoordig voedingssupplementen met omega 3 6 en 9 erin. Vaak worden deze voedingssupplementen aangevuld met mineralenen en vitaminen zoals vitamine E, D3, B6 en B12. Zo weet je zeker dan je niets tekort komt en kan je werken aan een gezond lichaam en geest. 

Hier vind je alles over omega 3,6,9 vetzuren.

Ook huisdieren zijn gebaat bij goede vetzuren.
Niet alleen mensen zijn gebaat bij gezonde vetzuren en gezonde voeding. Ook huisdieren zoals honden, katten en knaagdieren hebben baat bij gezonde voeding en onverzadigde vetzuren. Uiteraard hebben honden naast een goede voeding ook voldoende beweging en liefde nodig.


Geplaatst door: Webmaster op 09:01
Geen reacties
woensdag 27 september 2017
Vitamine B12, belangrijke vitamine
Tags: vitamine B12 tabletten, vitamine b12 tekort, vitamine b12
Waarom Vitamine B12 een belangrijke vitamine is.

Wie met zijn gezondheid en voeding bezig is, komt regelmatig artikelen over vitamines, mineralen, en voedingssupplementen tegen. Vitamine B12 en in het bijzonder vitamine B12 tekort, heeft hierbij vaak speciale aandacht. Maar waarom is vitamine B12 zo een belangrijke vitamine en waarom moet een vitamine B12 tekort ten alle tijde voorkomen worden?  Hier een aantal antwoorden op een aantal vragen die gaan over deze belangrijke B vitamine en de gevolgen van een tekort.

Je hebt vitamine B12 nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen.

Eén van de redenen waarom vitamine B12 zo belangrijk is, is dat deze nodig is voor de aanmaak van je rode bloedcellen. En rode bloedcellen zijn weer nodig om zuurstof in je bloed te kunnen vervoeren. Maar ook voor je zenuwstelsel, je evenwicht, de voortplanting, je geheugen en vele andere lichaams functies heb je vitamine B12 nodig. Kortom, je lichaam kan alleen goed functioneren met voldoende vitamine B12.  Veel andere voedingsstoffen en mineralen worden niet of niet goed doot het lichaam opgenomen bij een tekort aan vitamine B12.

De gevolgen van een vitamine B12 tekort kunnen groot zijn.

Je moet de gevolgen van een vitamine B12 tekort zeker niet onderschatten. Zo kun je geheugenverlies, concentratieproblemen en zelfs evenwichtstoornissen krijgen bij een langdurig vitamine B12 tekort. Omdat het lichaam eerst de vitamine B12 in je lichaam opslaat en je pas na verloop van tijd een tekort krijgt, heb je dus niet direct te maken met de gevolgen van een vitamine B12 tekort in je lichaam, de gevolgen zijn meestal pas merkbaar bij een tekort op langere termijn.

Lees hier wat het voedingscentrum over vitamine B12 schrijft.

Waar zit vitamine B12 in?

Vitamine B12 vind je uitsluitend in dierlijke producten zoals kaas, vlees, vis, melk, eieren en kaas. Als je deze producten niet of weinig gebruikt omdat je bijvoorbeeld vegetariër of veganist bent, wordt sterk aangeraden dagelijks vitamine B12 tabletten of capsules te slikken en eens in de zoveel tijd te laten testen of je vitamine B12 gehalte voldoende is.  Maar ook mensen die wel dierlijke producten gebruiken, kunnen een tekort aan vitamine B12 krijgen. Soms wordt deze belangrijke B vitamine niet goed in het lichaam opgenomen.


Geplaatst door: Webmaster op 09:59
Geen reacties
maandag 14 augustus 2017
Wat is veganisme??
Tags: gezonde levensstijl, nadeel van veganisme, veganist, vitamine b12 tekort, veganisme
Wat veganisme met gezond leven en afslanken te maken heeft.

Wat is Veganisme??

Mensen die op zoek gaan naar gezond afslankmethodes komen steeds vaker de term "veganisme" tegen. Voor iemand die geen veganist is een onbekende term en een uitleg is hier dan ook zeker op zijn plaats.  We leggen op deze pagina uit wat veganisme is en wat dat met een gezond en slanker leven zonder overgewicht te maken heeft.  Eén ding staat vast, steeds meer mensen kiezen voor een alternatieve manier van afslanken. 
Op de website van vegan shop krijg je meer inzicht in wat veganisme is.

Uitleg wat veganisme is.

Om uit te kunnen leggen wat veganisme is, moet je haast zelf veganist zijn. En dat is de redacteur van deze pagina. Veganisme is een gezonde levensstijl met puur plantaardige producten.  Veganisme betekent dat je niet naar de slager gaat om vlees te kopen want als veganist eet je geen vlees én geen vis.  Dus ook geen kip, makreel, paling of wat dan ook.  En omdat de meeste veganisten ook tegen dierenleed zijn en vóór dierenwelzijn, betekent veganisme ook dat je geen leer, wol of zijde draat want volgens de meeste veganisten kleeft aan deze producten veel dierenleed.  Veel mensen die veganist zijn geworden doen dat vanuit een gezondheidsgedachte maar velen anderen doen dat omdat ze tegen dierenmisbruik zijn.  Maar ook het milieu kan een reden zijn om voor het veganisme te kiezen wat een vegan levensstijl is veel beter voor het milieu.


Is veganisme voor iedereen een gezonde levensstijl??

Voor de meeste mensen is veganisme een gezonde levensstijl.  Als je een bepaalde ziekte of afwijking hebt, is het altijd verstandig om bij de huisarts of specialist na te vragen of een plantaardige levensstijl ook wat voor jou is.  Maar voor 99 % van de mensen is veganisme een gezonde lifestyle.

Minder overgewicht met veganisme.

Eén ding staat als een paal boven water.  Een veganistisch en uitgebalanceerd dieet in combinatie met voldoende actief zijn betekent minder overgewicht. Indien iedereen veganstisch zou eten zou er niet alleen veel minder overgewicht zijn maar ook minder hart- en vaatziekten.  Plantaardige producten bevatten in tegenstelling tot de meeste dierlijke producten veel meer goede vetzuren en minder verzadigde vetten en helpen ook je cholesterol gehalte te verlagen.  Denk maar eens als voorbeeld van de reclame van Becel Margarine, plantaardige vetzuren, beter voor je cholesterol.

Het nadeel van veganisme, een mogelijk vitamine B12 tekort.

Zoals aan ieder voordeel, kleeft er ook aan veganisme een nadeel.
Omdat je als veganist geen dierlijke producten gebruikt, krijg je ook geen B12 via de voeding binnen want vitamine B12 vind je alleen in dierlijke producten zoals vlees, vis, kaas, melk en eiereren.
Om een vitamine B12 tekort te voorkomen, is het belangrijk dagelijks B12 te slikken.

Hier lees je over een vitamine B12 tekort.
Geplaatst door: Webmaster op 08:50
Geen reacties
 
Gezondheidsproblemen voorkomen
Tags: Dokter Online, overgewicht, Gezondheidsproblemen voorkomen
Gezondheidsproblemen door overgewicht voorkomen

Heb jij te maken met overgewicht?
Dan is het misschien verstandig om hier op korte termijn wat aan te doen. Overgewicht kan namelijk grote gevolgen hebben voor uw gezondheid. Zo moeten zware mensen extra kilo’s meeslepen en dit kan bijvoorbeeld zijn weerslag hebben op uw gewrichten. Daarnaast kun je te maken krijgen met slaapstoornissen en een hoge bloeddruk.Om te voorkomen dat jij op jonge leeftijd al gezondheidsproblemen oploopt door overgewicht, is het zaak actie te ondernemen. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van verschillende manieren om de strijd met de kilo’s aan te gaan. In onderstaande tekst reiken wij jou dan ook enkele handvatten aan om gezondheidsproblemen door overgewicht te voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld op dokter online ervaringen
zoeken, zodat je niet zomaar ergens aan begint.

Actief bezig zijn

De makkelijkste manier om kilo’s te verliezen is door veelvuldig te bewegen. En dan doelen we niet op het lopen van de bank naar de koelkast. Nee, in dit geval bedoelen we echt sporten. Wanneer je te zwaar bent, kun je naar de sportschool gaan. Check wel beoordelingen  trouwens. Hier staan voldoende apparaten die een bijdrage kunnen leveren in jouw strijd tegen de kilo’s. Heb je geen geld om naar de sportschool te gaan? Dan kun je natuurlijk ook gewoon thuis gaan sporten. Er zijn tegenwoordig namelijk voldoende mogelijkheden om ook thuis voldoende te bewegen. En wanneer je een beetje creatief bent, kun jij thuis zo je eigen sportschool maken. Ben je niet zo van het werken met gewichten? Dan kun je natuurlijk ook een rondje gaan hardlopen of op de fiets springen om een aantal kilometers af te leggen.

Op dieet gaan

Veel mensen kunnen het niet opbrengen om te gaan sporten. Ze beginnen er vaak vol goede moed aan, maar houden het niet lang vol. Vervolgens is de motivatie om te gaan sporten helemaal weg, waardoor je ook niet van je overgewicht af komt. Een goed alternatief in plaats van sporten, is het volgen van een dieet. Vandaag de dag zijn er tal van diëten beschikbaar. Met de meeste diëten ben je binnen de kortste keren de nodige kilo’s kwijt. Let er echter wel op dat je een verantwoord dieet uitzoekt wanneer je op deze manier af wilt vallen. Er zijn namelijk ook tal van diëten die snel afvallen garanderen, maar dit is doorgaans niet bepaald goed voor je gezondheid. Laat deze diëten dan ook lekker links liggen en richt je op een bekend dieet dat meer mensen volgen.

Afvalproces raakt in het slop

Lukt het jou niet om kilo’s kwijt te raken met het sporten en slaat ook een dieet niet aan? Dan wil dit nog niet zeggen dat je de strijd tegen het overgewicht verloren hebt. Er zijn namelijk voldoende andere opties die jou alsnog kunnen helpen om af te vallen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale afslankpillen, al is het ook hier aan te raden de pillen niet bij een louche verkoper te kopen. Ook in dat geval is de kans namelijk aanwezig dat de gevolgen voor je lichaam bijzonder groot zijn. Indien je hier niet zo van bent, kun je er ook voor kiezen om hulp in te schakelen om de strijd tegen je overgewicht te winnen.

Afslankhulp van Dokter Online

Wil jij hulp bij het afslanken? Dan moet je zeker weten eens een bezoekje brengen aan Dokter Online. Je kunt hier terecht met je problemen en vervolgens brengt Dokter Online je, indien nodig en gewenst, in online contact met medische specialisten of apotheken. Naast informatie kun je Dokter Online ook inschakelen voor de aanschaf van bepaalde medicijnen. Deze medicijnen kun je bij je eigen apotheek aanschaffen, maar je kunt ook bij een door Dokter Online voorgestelde online apotheek terecht. In dit laatste geval regelt Dokter Online jouw order en de betaling, waardoor je zelf niets hoeft te regelen. Wel zo makkelijk toch? Voor medicijnen en advies over afvallen ben je bij Dokter Online dus aan het juiste adres.

Geplaatst door: Webmaster op 08:32
Geen reacties
zaterdag 5 augustus 2017
Psychologie 10 kilo afvallen
Tags: doorzettingsvermogen, vet verbranden, psychology 10 kilo afvallen
Vereist 10 kilo afvallen een andere mindset?

Veel mensen denken dat afvallen puur en alleen een fysiek traject is. Het enige dat je moet doen is wat bewegen en sporten, hier en daar wat gezonder eten en drinken en dit vooral zien vol te houden tot de weegschaal een prettig gewicht aangeeft. Maar is dat zo? 

Is 10 kilo afvallen puur een kwestie van sporten en eten? Of vereist het meer? Een andere mindset, misschien?
De geleerden zijn het er nog niet allemaal over eens, maar steeds vaker duiken er berichten op dat afvallen ook te maken heeft met hoe je psychologisch in elkaar zit. Sterker nog: afvallen kan tussen de oren zitten.
Hoe zit het nu echt? Moet je ook je mindset aanpassen om 10 kilo te kunnen afvallen, of is het echt een kwestie van fysiek bezig zijn?

10 kilo afvallen

Het is een duidelijke doelstelling: 10 kilo vet verbranden. Mensen die zich deze doelstelling hebben gesteld weten wat ze van zichzelf willen. Ze hebben het vertaald in een redelijk doel, die duidelijk en concreet is. Dat geeft al aan dat mensen er erg mee bezig zijn om hun gewicht te zien dalen. Iedereen die zo stellig is in het beweren dat hij of zij 10 kilo kan afvallen, weet wat het startgewicht is en weet ook wat het doelgewicht is.
10 kilo afvallen is dus heel concreet. Maar de manier waarop je dat voor elkaar kunt krijgen verschilt nogal eens. Vaker dan eens zijn er mensen die zich vol enthousiasme op het sporten storten en niet uit gesport raken. Dag in, dag uit zijn ze te vinden in de halters en op de loopbanden. Daarnaast volgen ze een streng dieet, waarbij ze zo min mogelijk vet (koolhydraten en suikers zijn eigenlijk beter) proberen te vermijden. Op die manier komt het streefgewicht beetje bij beetje in het zicht en wordt het vaak ook behaald.
Maar is dat alles? Of komt er meer bij kijken?

Psychologie van het afvallen

Het is zeker dat er een verband bestaat tussen je hersenen en afvallen. Wetenschappelijk bewijs ontbreekt, maar steeds meer gewichtsconsulenten, diëtisten en experts op het gebied van afvallen geven aan dat de psychologie een rol speelt bij het afvallen. Want tussen je oren gebeurt er heel veel. Mensen die van zichzelf denken dat ze het niet gaan redden, redden het vaak ook niet. Dat komt omdat ze hun negativiteit in alles wat ze doen bevestigd zien worden. Daardoor raken ze in de stress en van de stress gaan ze nog meer eten en vallen ze dus ook niet meer af. Andersom werkt het ook: mensen die heel duidelijk stellen dat het ze nu echt gaat lukken om 10 kilo te verbranden, lukt het vaak ook omdat ze juist dat doorzettingsvermogen wel hebben. In hun hoofd hebben ze een knop omgezet die hen verplicht om door te gaan en door te zetten, niet op te geven en alles te doen om dat streefgewicht van minus 10 kilo te behalen.
De psychologie van het afvallen speelt zich dus wel degelijk tussen de oren af en kan een zeer belangrijke bron zijn voor het succes dat iemand boekt op de weegschaal. Goed om je hiervan bewust te zijn als je voornemens bent binnen nu en binnenkort 10 kilo te gaan verbranden.

Conclusie

Wetenschap en psychologie schuren tegen elkaar aan, ook als het afvallen betreft. Steeds vaker duikt het beeld op dat iemand ook psychisch en mentaal klaar moet zijn om af te vallen. Als het vertrouwen er mentaal is, zal het in de praktijk in veel gevallen ook tot een goed einde komen. Wees dus zelfverzekerd als je wil gaan afvallen. Of het nu 10 kilo is, of meer of minder.

Geplaatst door: Webmaster op 14:21
Geen reacties
 
Koolhydraatarme recepten met kip
Tags: koolhydraatarme keuken, koolhydraatarme recepten met kip, kip
Koolhydraatarme recepten met kip

Kip is een geliefd ingrediënt in de eiwitrijke keuken en dat is precies de reden dat je er ook heel goed koolhydraatarme recepten mee kan bereiden.

Want kip bevat veel eiwitten en is laag in koolhydraten. Het leuke is dat je met kip allerlei kanten op kan. Je kunt kip lekkere smaken geven door het toevoegen van kruiden, maar je kunt kip ook in salades of op ei doen. Met andere woorden: kip is bewezen een veelzijdig stukje vlees.

Koolhydraatarme gerechten

Waarom zou je koolhydraatarme gerechten gaan eten? De redenen daarvoor lopen uiteen en het worden er steeds meer. De voornaamste reden dat mensen kozen voor een koolhydraatarm dieet of een koolhydraatarm recept wilden bereiden, is omdat koolhydraten ons in de eerste plaats dikker maken en weinig effectieve energie geven. Koolhydraten worden steeds meer gebruikt in voeding voor meer smaak. Niemand staat stil bij de negatieve werking van snelle koolhydraten: nadat ze je een dot energie geven, worden ze als vetmassa opgeslagen op akelige plekken op je lijf. Mensen die dat proberen te keren, eten dus producten met zo min mogelijk koolhydraten. De koolhydraatarme recepten blinken uit in de afwezigheid van koolhydraten, de aanwezigheid van eiwitten en onverzadigde vetten én de forse portie energie die ze je geven zonder dat je ervan aan komt.

Koolhydraatarm dieet

Het is niet nodig om een compleet koolhydraatarm dieet te gaan volgen als je wil afvallen. Je kunt ook gewoon recepten bereiden en die nuttigen. In principe doe je dan hetzelfde. Wanneer je echter meer richting wil bij het afvallen, kun je natuurlijk wel overwegen er een dieet voor te gebruiken. Dat is het voordeel van een dieet: je krijgt richting en er wordt je precies verteld wat je wel en niet kan doen.

Kip in koolhydraatarme recepten

Het zal je niet verbazen dat het veelzijdige stukje kip met regelmaat in recepten zonder koolhydraten terug te vinden is. Je kunt met kip dan ook allerlei kanten uit.

Wat kun je doen met kip?

Zo kun je kip kruiden met allerlei verschillende smaken: van kerrie tot shoarmakruiden en van Griekse bifteki kruiden tot Italiaanse (gehakt)kruiden. Kip is een vriendelijk stukje vlees dat zich moeiteloos laat bewerken. Maar je kunt kip natuurlijk ook in kleinere porties eten, zoals satéstukjes of door een salade heen. Koud of warm, het maakt met een koolhydraatarm dieet eigenlijk helemaal niet uit. Wat je ook steeds vaker ziet is dat kip door een salade gaat en wordt gebruikt binnen producten met ei. Zo kun je voor je ontbijt een omelet met plakjes kip gebruiken. Gegarandeerd krijg je hier heel veel energie door en kun je er weer flink tegenaan.
Ook als je niet van andere soorten vlees houdt, kun je met kip een weekmenu vullen. Je kunt het dus op zoveel manieren gebruiken en toepassen dat je er eindeloos mee kan variëren. Daar voorzien koolhydraatarme recepten dan ook prima in.

Sporten met kip

Tot slot is het goed om te weten dat kip door sporters gebruikt wordt. Ze willen namelijk graag spiermassa aanmaken en groter groeien in spieren. Doordat er veel eiwitten in kip zitten, worden spieren inderdaad groter en sterker. Heb je dus plannen om in de sportschool je lichaam te gaan trainen? Vergeet dan niet op kipgerechten te bereiden! Veel sporters doen dit heel uitgebreid en volgen en dieet dat zich vooral op kip richt. Jij kan dat natuurlijk ook gaan doen.

Conclusie

Kip is een veelzijdig stuk vlees dat perfect past in de koolhydraatarme keuken. Je kunt met kip heel veel verschillende kanten op en het product eindeloos bewerken. Of je nu van warme of koude kip houdt, veel of weinig kruiden, het maakt allemaal niet uit. Wat je ook doet met kip, passend in een koolhydraatarme levensstijl doet het zeker. 
Geplaatst door: Webmaster op 14:09
Geen reacties
 
Voordelen koolhydraatarm dieet
Tags: gelukkiger gevoel, kinderen, koolhydraatarm dieet
De grootste voordelen van een koolhydraatarm dieet

In de wereld van diëten heb je heel veel mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een uitgebreid dieet met allerlei theorie aan de basis, maar ook voor het wijzigen van je eetpatroon. Zo heb je Weight Watchers en Paleo, het Dash dieet en talloze koolhydraatarme diëten.
Wat afvallen betreft wordt het grootste succes geboekt met een koolhydraatarm dieet. De gedachte achter zo’n dieet is dat koolhydraten je onnodig dikker en zwaarder maken en dat je die dus het beste kunt laten staan. Een koolhydraatarm dieet is uiterst effectief. Jaarlijks vallen hier wereldwijd miljoenen mensen mee af.
En je hoeft er geen peperduur dieetpakket voor aan te schaffen! Een goed kookboek is doorgaans voldoende.

Afvallen als een professional

In het begin kun je waarschijnlijk niet geloven wat je op de weegschaal ziet gebeuren. Een koolhydraatarm dieet dat goed uitpakt levert je een gewichtsverlies van 1 tot 3 kilo per week op! De meeste mensen kunnen dat niet geloven, maar het werkt echt zo.
Doordat je minder koolhydraten bent gaan eten, kun je je huidige vetmassa sneller laten verdwijnen. De eiwitten en onverzadigde vetten die je meer tot je bent gaan nemen, bespoedigen dit proces.
Al met al kun je dus stellen dat een koolhydraatarm dieet een van de beste manieren is om gewicht te verliezen.
Het is een natuurlijke manier, omdat je je richt op voeding in de basis. Los van het verliezen van gewicht en het verbranden van vet krijg je ook meer energie van koolhydraatarme voeding.

Meer energie

Koolhydraatarme voeding is in de basis erg gezond. Het is dan ook niet gek dat het zorgt voor nog meer energie. Je krijgt meer energie binnen dan je nodig hebt, maar het is wel energie uit eiwitten. Die energie kan niet worden opgeslagen als vetreserve. Het gevolg is dat je je wat rustelozer kan gaan voelen en dat rusteloze gevoel kan laten verdwijnen met meer beweging.
Onbewust zal je merken dat je meer in huis gaat doen: de was, de strijk, schoonmaken. Of je gaat erop uit en hardlopen, sporten of een andere manier zoeken om je energie kwijt te raken. Allemaal voordelen aan een koolhydraatarm dieet. Zeker als je gaat sporten, bespoedig je het afvallen alleen maar nog meer.

Gezondheid staat centraal

Een ander belangrijk gevolg van een koolhydraatarm dieet is dat je gezondheid centraal wordt gesteld. Niet alleen val je razendsnel af, wat op zich al gezond is, maar ook zorg je ervoor dat je lichaam gezonder wordt. Geen ongezonde producten meer, dus geen aanleg voor obesitas. Maar tegelijkertijd krijgt je bloeddruk het niet zo zwaar te verduren en ook je cholesterol blijft laag. De kans op diabetes neemt af bij het eten van koolhydraatarme gerechten en over het algemeen gezien komen er minder hart- en vaatziekten voor bij mensen die op de verantwoorde wijze koolhydraatarme gerechten eten.
Het mag duidelijk zijn: afvallen met behulp van koolhydraatarme recepten resulteert in een algemene verbeterde gezondheid. En het mooie is dat iedereen hier profijt van kan hebben, ongeacht leeftijd en of je man of vrouw bent. Zelfs kinderen kunnen een koolhydraatarm dieet volgen.

Gelukkiger gevoel

Tot slot is een groot voordeel dat je gelukkiger wordt van een koolhydraatarm dieet. Dat heeft veel te maken met de energie die koolhydraatarme gerechten je leveren. Die zorgt er namelijk voor dat je meer gaat sporten en bewegen, meer zelfvertrouwen krijgt en je beter kunt concentreren. Allemaal positieve zaken, die het maken dat je oprecht gelukkiger wordt met je lijf en met je zelf.
Als dat geen redenen zijn om aan een koolhydraatarm dieet te gaan beginnen, weten wij het ook niet! Iedereen kan afvallen. Jij ook!
Geplaatst door: Webmaster op 14:01
Geen reacties
maandag 24 juli 2017
Basisprincipes snel en gezond afvallen
Tags: haalbaar dieet, plan moet haalbaar zijn, resultaten meten, basisprincipes snel en gezond afvallen

Vijf belangrijke basisprincipes voor snel en gezond afvallen


Veel mensen zitten met de vraag op welke manier ze gezond kunnen afvallen. Gezond afvallen maar dan ook nog op een snelle manier. Zonder dat het afvallen te veel moeite kost natuurlijk. Hieronder vind je een vijftal basisprincipes voor snel en gezond afvallen.


Lange termijn focus


Snel afvallen is leuk maar uiteindelijk wil je ook slank blijven. Daarom is een focus op een langer termijn resultaat belangrijk. Dit hoeft zeker niet te betekenen dat je niet snel kunt afvallen. Een snel afvallen dieet leidt namelijk tot betere lange termijn resultaten. 


Realistische doelen en structuur


Belangrijk voor succes is het formuleren van realistische (lange termijn) doelstellingen. Bouw structuur in door gestructureerd uit te werken hoe je de doelen gaat bereiken. Bedenk wat je gaat doen als het tegenvalt. Het plan dient er op gericht te zijn structureel anders te gaan eten.


Zorg voor begeleiding


Snel afvallen op een gezonde manier betekent gedragsverandering. Alleen door eetgedrag te veranderen kun je structureel op gezond gewicht komen en blijven. Gedragsverandering is erg lastig. Begeleiding kan daarom zeker geen kwaad.

Begeleiding kan in de vorm van professionele support, email support, telefonische support, boeken over voeding, familie en ga zo maar door. Organiseer wat het beste voor jou werkt.Meet de resultaten


Meet de resultaten


Een plan hebben is prima maar dan is het wel belangrijk te meten of je de doelen realiseert. Door periodiek te meten kun je op tijd bijsturen. Soms zullen de resultaten echt tegenvallen en is actie nodig.


Haalbaarheid dieet


Begin niet aan een dieet dat je niet kunt volhouden. Daarom werken crash diëten ook niet. In het begin val je, maar daarna kom je weer aan. Het is simpelweg niet vol te houden.

Lees meer over snel afvallen voor een gezonder leven op deze website.

Geplaatst door: Webmaster op 05:59
Geen reacties
woensdag 21 juni 2017
Manieren om je stofwisseling te versnellen
Tags: afvallen, tips gezondheid, stofwisseling versnellen
Manieren om je stofwisselingen te versnellen

Als je af wilt vallen dan gaat het erom dat je een negatieve energiebalans hebt. Dit houdt in dat je lichaam minder calorieën binnen krijgt dan het nodig heeft. Je lichaam gaat dan vet verbranden waardoor je afvalt. Hoe groter de negatieve energiebalans hoe sneller je afvalt.

Nu kan je de negatieve energiebalans groter maken door nog minder te gaan eten. Maar wat je ook kunt doen is simpelweg ervoor zorgen dat je lichaam meer calorieën nodig heeft door je stofwisseling te versnellen.

In dit artikel zullen we je een aantal manier geven waarmee je je stofwisseling kunt versnellen.

1. Drink veel koud water

Uit onderzoeken blijkt dat je lichaam gedurende een uur 10% tot 30% meer calorieën verbrand na het drinken van water.

Hoe kouder het water is wat je drinkt des te meer calorieën je lichaam verbrand. Je lichaam heeft namelijk energie nodig om het koude water te verwarmen naar lichaamstemperatuur.

Pas wel op met het snel opdrinken van grote hoeveelheden koud water. Hiervan kan je last van je maag krijgen.

Drinken waarin suiker zit moet je overigens helemaal niet drinken als je af wilt vallen. De hoeveelheden suiker welke in frisdrank zitten zijn schrikbarend hoog. Het probleem van vloeibare suikers is dat je lichaam het niet registreert als calorie inname waardoor deze calorieën niet gecompenseerd worden door minder te gaan eten.

Wat ook een goede ‘truc’ is, is het drinken van een halve liter water vlak voor een maaltijd. Hierdoor eet je minder omdat de maag sneller gevuld zal zijn. Uit onderzoek blijkt dat mensen wel 44% meer gewicht verliezen als ze voor de maaltijd veel water drinken.

2. Eet voldoende eiwitten

Om je eten te kunnen verteren heeft je lichaam energie nodig.

Bleekselderij bevat extreem weinig calorieën (15 kcal per 100 gram) en is toch moeilijk te verteren vanwege de voedingsvezels. Hierdoor kost het meer energie om bleekselderij te verteren dan het je lichaam oplevert.

Koolhydraatrijke voeding verteren kost je lichaam maar weinig energie. Met name geraffineerde suikers en geraffineerde koolhydraten kosten erg weinig energie om te verteren.

Eiwitten daarin tegen zijn moeilijk te verteren voor je lichaam en kosten daarom meer calorieën om te verwerken. Eiwitten verhogen je metabolisme tot wel 30% ten opzichte van koolhydraten en vetten. Het voordeel van eiwitten eten is dat je maag langer vol blijft, dit omdat de eiwitten moeilijk te verteren zijn.

Omdat je maag langer vol is zal je tussen de maaltijden minder behoefte hebben om nog iets te eten. Om te profiteren van dit effect van eiwitten eet je idealiter bij iedere maaltijd iets eiwitrijks zoals Griekse yoghurt, eieren, kipfilet, peulvruchten, hennepzaad, melk of vis.

3. Doe aan krachttraining

Bewegen is natuurlijk altijd goed als je calorieën wilt verbranden en je stofwisseling wilt verhogen.

De hoeveelheid calorieën welke je lichaam nodig heeft is gekoppeld aan de hoeveelheid spiermassa welke je lichaam heeft. Dit is ook de reden waarom de gemiddelde man dagelijks 2.500 kcal nodig heeft en de gemiddelde vrouw 2.000 kcal. Mannen hebben over het algemeen nu eenmaal meer spiermassa dan vrouwen.

Door aan krachttraining te doen krijg je meer spiermassa. Deze extra spiermassa zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrand. Voor iedere kilo spiermassa verbrand je dagelijks 80 kcal extra. En het mooie is dat je deze extra calorieën ook

verbrand op de dagen dat je niet traint. Je rust metabolisme is letterlijk sneller geworden.

En dit staat nog los van de calorieën welke je verbrand door te gaan trainen. En het mooie van krachttraining is dat je niet alleen calorieën verbrand tijdens het trainen maar ook daarna. Om te herstellen van de training verbrand je lichaam tot wel 24 uur na de training meer calorieën.

4. Drink koffie

Om af te vallen moet je vooral niet je koffie laten staan. De cafeïne in koffie zorgt ervoor dat je metabolisme met 3 tot 11% versnelt wat zorgt voor een betere vetverbranding.

Om af te vallen met het drinken van koffie is het natuurlijk wel de bedoeling dat je geen suiker in je koffie doet. Wees ook voorzichtig met zoetstoffen. De meeste zoetstoffen foppen je lichaam waardoor je lichaam denk dat het suiker binnen krijgt. Hierdoor gaat je lichaam insuline aanmaken wat er voor zorgt dat vet vast gehouden wordt.

Een zoetstof welke niet dit effect heeft en veilig te gebruiken is, is stevia. Gebruik hiervoor wel pure stevia.

5. Zorg voor voldoende nachtrust

Weinig slaap heeft een negatief effect op de stofwisseling. Slaapgebrek zorgt voor hogere bloedglucose en het verhoogt de insuline weerstand. Hierdoor wordt het risico op diabetes type 2 ook nog eens vergroot.

Weinig slaap ontregelt de aanmaken van hormonen. Met name de productie van de hongerhormonen wordt er door ontregelt.

Het beste slaap je minimaal 7 uur per nacht en maximaal 9 uur per nacht. Te veel nachtrust is ook weer niet goed.

6. Ga minder zitten

Veel mensen hebben zittend werk. Het lichaam is eigenlijk niet gemaakt om lange perioden achter elkaar te zitten. Het is slecht voor de gezondheid en het vertraagt de stofwisseling.

Zitten wordt ook daarom ook wel het nieuwe roken genoemd.

Lange periode achtereen zitten zorgt ervoor dat je lichaam minder calorieën verbrand wat zorgt voor een toename in gewicht. Indien je een middag lang staand werkt dan verbrand je daarmee 170 kcal meer als dat je zittend je werk doet. Een oplossing hiervoor is een bureau wat je kunt verstellen zodat je ook staand je werk kunt doen en kan afwisselen tussen zittend en staand werk.

Het helpt ook al om regelmatig op te staan om je stofwisseling te versnellen. Blijf nooit lange periode achtereen zitten maar probeer minimaal 1 maal per uur even te gaan staan en rond te lopen.

Geplaatst door: Webmaster op 08:15
Geen reacties
zaterdag 3 juni 2017
Beter slapen met sint janskruid
Tags: afvallen met kruiden, beter slapen, sint janskruid
Wie gezond en zo natuurlijk mogelijk wil leven, wil niet alleen in goede conditie zijn en slank zijn maar ook goed slapen.  Door de stress van deze maatschappij schiet het goede slapen er wel eens bij in.

Sint Janskruid is een natuurlijk kruid dat voor een betere gemoedsrust kan zorgen en er ook voor zorgt dat je er beter en langer van slaapt.  Net zoals bijvoorbeeld Valeriaan, helpt het je rustiger te worden.
Wie meer informatie wenst over sint janskruid en de vele werkingen, bezoekt de website sint janskruid.
Daar vind je vele sint janskruid producten, ook voor een betere doorbloeding van he spieren.

Afvallen is goed mogelijk met kruiden. Ook beter slapen en minder stress hebben, kan op een natuurlijke manier.  Kijk nu wat Sint Janskruid voor jouw gezondheid kan betekenen.  Beter slapen kan met naturlijke kruiden, bijvoorbeeld Sint Janskruid.
Geplaatst door: Webmaster op 07:45
Geen reacties
zondag 28 mei 2017
Glutenvrij eten en afvallen
Tags: afvallen, voordelen glutenvrij, glutenvrij eten
Veel mensen zijn allergisch voor gluten en krijgen daarom van de huisarts of specialist te horen dat het beter is voor hun gezonheid om glutenvrij te gaan eten.

In heel veel producten zitten gluten en om die reden hebben een aantal websites besloten om een 100 % glutenvrij aanbod aan eten en drinken op de site te zetten.  Gemakkelijk voor mensen die vanwege hun gezondheid of voorkeur glutenvrij gaan eten.

wat minder bekend is, is dat je ook af kunt vallen door glutenvrij te eten.
Bij glutenvrij eten vermijd je in het algemeen ook vette producten en gebruik je veel plantaardige producren en onverzadigde vetzuren. En in het algemeen is  dat beter voor de spijsvertering af val je door 100 % glutenvrij te eten in combinatie met een verantwoorde afweging van voeding en voldoende beweging af.
Glutenvrij eten heeft dus vele voordelen.
Geplaatst door: Webmaster op 06:51
Geen reacties
vrijdag 26 mei 2017
Afslanken met proteineshakes
Tags: afslanken, proteineproducten, spieren, proteineshakes
Proteineshakes worden veel door sporters gebruikt voor het verkrijgen van een goede spiermassa en het voorkomen van spierblessures.  Sterke spieren hebben namelijk proteïne nodig.

Maar proteineshakes kunnen ook gebruikt worden in het kader van een afslankprogramma, de hoogwaardige eiwitten ondersteunen het afslanken en zorgen ervoor dat je minder snel trek krijgt.
Net zoals bij alle afslankprogramma's is voldoende bewegen essentieel.

Wil je ook bijvoorbeeld buikvet verliezen dan is het belangijk dat je naast een afslankprogramma met proteine ook naar bijvoorbeeld de sportschool gaat.
In dat geval hebben de proteine producten ook hun voordelen.
Geplaatst door: Webmaster op 06:30
Geen reacties
vrijdag 19 mei 2017
Afvallen na de zomer vakantie
Tags: aankomen, detox vakantie 2017, afvallen na de zomervakantie 2017
Het is een bekend verschijnsel, tijdens de vakantie kom je een paar kilo's aan en na de vakantie probeer je die door een afslank kuur of afval- en bewegingsprogramma er weer af te krijgen.
Maar is dat wel zo slim?  Eerst kilo's aan laten komen en later deze er weer met veel pijn en moeite af zien te krijgen??  Eigenlijk niet,  is het antwoord want kilo's afslanken is veel moeilijk dan kilo's er aan laten komen. Dat laatste gaat namelijk vanzelf.

Onze afslank tip voor de zomervakantie 2017 is dan ook:  Eet en drink ook tijdens je vakantie meer verantwoord en let een beetje op je calorieën.
Een wijntje, pilsje, lekker uit eten prima, zeker tijdens je vakantie. Maar dan wel eten en drinken met mate. Wat minder alcohol gebruiken zorgt voor een beperking van die extra eetlust.
Zie hier voor meer tips om na je vakantie af te vallen, en zeker ook de afslank tips om te voorkomen dat je kilo's aan komt of overgewicht krijgt, zijn interessant.  Ook om je aan te sluiten bij een gezond heid of afslank community zoals Weight Watchers. Hier leer je ook gezonder te koken, met verse ingrediënten met minder vet.

Enige voorzichtigheid en discipline schelen je kilo's. En lekker fietsen, wandelen of op een andere manier actief zijn tijdens de zomervakantie of andere vakantie helpt ook slank te blijven!
Deze tips om niet aan te kopen tijdens je zomervakantie 2017 wordt je aangeboden door gezond en snel afvallen.nl

Kijk ook eens naar het boeken van een afval vakantie 2017, dan kom je niet tijdens je vakantie aan maar slank je juist af!

Geplaatst door: Webmaster op 09:39
Geen reacties
woensdag 10 mei 2017
Afvallen met eiwitshakes
Tags: eiwitten, snel en verantwoord afvallen, afvallen met eiwitshakes
Beste eiwitshakes om af te vallen.
Wil je afvallen en eiwitshakes gebruiken om snel een goed resultaat te bereiken?
Er zijn eiwitshakes waarmee je af kunt vallen en toch ( in combinatie met sporten ) je spieren sterker kunt maken. Zo heeft Body en Fit een afslankplan waarbij eiwitshakes centraal staan. 

Eiwitshakes, ook wel proteïneshakes genoemd, zijn calorie arme shakes die ook veel voor sporten worden gebruikt. Je hebt ook complete maaltijdvervangers die samen met voldoende beweging voor het nodige gewichtsverlies kunnen zorgen. Deze complete eiwitrijke maaltijdvervangers bevatten behalve eiwitten ook vezels, vitamines en mineralen. En uiteraard in een bepaalde optimale verhouding.

Afvallen met eiwitten kan via eiwitrijke en calorie arme maaltijden maar ook via kant en klare eiwitshakes.  Aan jou de keuze. Kijk op onze pagina afvallen met eiwitten naar de beste eiwitshakes en andere manieren om snel en verantwoord af te kunnen vallen en je spieren ( spiermassa ) te versterken.

Geplaatst door: Webmaster op 06:35
Geen reacties
dinsdag 9 mei 2017
Gezond afvallen met tomaten of tomatensap
Tags: gezond afvallen, afvallen met tomaten
Afvallen met tomaten, gezond en lekker!

Voor die mensen die willen afvallen zonder streng dieet en een natuurlijke manier van leven voorstaan, kan het regelmatig eten van tomaten of drinken van tomatensap een interessante optie zijn.
Tomaten zijn super gezond en passen perfect in een gezonde levenswijze.  Daar komt bij dat tomaten gedurende een groot gedeelte per jaar ook vers in Nederland verkrijgbaar zijn. Uit de volle grond of uit de kas. Waarom is afvallen met tomaat een goed idee en waarom zijn tomaten gezond??

Tomaten zijn gezond en bevatten veel vitaminen en mineralen. 
Vitamine C,
Vitamine A,
Vitamine B1,
Vitamine B2,
Vitamine B6,
Daarnaast bevatten ze magnesium en lycopeen.

Tomaten bevatten lypoceen
Naast de genoemde vitaminen en mineralen bevatten tomaten ook de kleurstof lycopeen. Lypoceen heeft een belangrijke functie heeft bij de bescherming tegen verschillende soorten aandoeningen en ziekten. Denk ook aan overgewicht.

Tomaten en gezond afvallen
Tomaten kunnen belangrijk zijn als je overgewicht hebt. Tomaten bestaan namelijk voor ruim 90 procent uit water en zorgen voor een goede afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. Daarnaast bevatten rijpe tomaten oxalische zuren. Deze zuren versnellen je stofwisseling en helpen de nieren om vocht af te drijven en vet deeltjes uit te spoelen. Zo helpen tomaten, net als detoxen, je je nieren te reinigen.

Kortom, wie gezond wil afslanken, bijvoorbeeld 3, 4 of 5 kilo afvallen, wordt aangeraden om regelmatig tomaten te eten en tomatensap te drinken.
En wat is goedkoper??  Een duren detox kuur of het eten van voldoende tomaten??
Gezond afvallen , gezond eten en detoxen, het gaat bij tomaten om meer dan zijn rode kleur!

Dit is slechts één van de tips om snel en gezond af te kunnen vallen, er zijn veel natuurlijke producten die goed voor de gezondheid en overgewicht zijn. Uiteraard geldt dat het consumeren van één bepaald product niet voldoende is.  Gezond afvallen is een kwestie van voldoende bewegen, gezond afvallen en de juiste producten in de juiste combinaties consumeren. En zelf voor gezonde producten zoals de tomaat die weinig calorieën bevatten geldt, eet met mate.  Ook dat is het geheim van slank worden en slank blijven,
Geplaatst door: Webmaster op 13:20
Geen reacties
maandag 8 mei 2017
Gezond eten met avocado
Tags: fitness dieet, vitamine E, gezond eten met avocado
Vandaag kwam in het nieuws dat er in Nederland steeds meer avocado's gegeten worden.  Mensen die met gezonde en lekkere caloriearme voeding bezig zijn, kunnen nauwelijks om de avocado heen.
Het eten van avocado's past prima in een gezond en plantaardig dieet en door de vele voedingsstoffen, vezels en voedingsstoffen in avocado past deze ideaal ook binnen een fitness dieet.
Kijk hieronder maar eens naar de voedingswaarde van een avocado.

De voedingswaarde van avocado
De avocado bevat meer gezond vet ( enkelvoudig en meervoudig onverzadigd ) dan alle andere vruchten en heeft een gunstige effect op het cholesterol. Ondanks de hoeveelheid onverzadigd vet, bestaat de avocado voor meer dan 70 procent uit water. En water helpt bij het afslanken. Verder is de vrucht rijk aan kalium en bevat deze 0.4 mg ijzer. Ideaal voor mensen die gezond willen eten, veel aan sport doen en op zoek zijn naar een product met belangrijke voedingsstoffen. Als je gezond eet en regelmatig sport is de kans groot dat je geen overgewicht krijgt en geen afslankkuur hoeft te volgen om weer af te vallen.  De avocado past bij een gezonde leefstijl .

Wat bevat een avocado per 100 gram?
energie 175 kcal
eiwit 2,6 gram
koolhydraten 1,5 gram
vet 18,1 gram
enkelvoudig onverzadigde vetten 11,3 gram
meervoudig onverzadigde vetten 2,0 gram

Veel vitaminen en mineralen
Wat de avocado ook onderscheidt van andere vruchten, is de variatie aan voedingsstoffen. Deze bevat namelijk meer dan 15 verschillende vitaminen en mineralen. Vooral de grote hoeveelheid vitamine E is erg gezond, omdat deze anti-oxidant de celvernieuwing bevordert. Ook levert de  avocado bijzonder veel vezels wat goed is voor de spijsvertering in stoelgang.  Vitamine E vertraagt de veroudering van de huid. Verder bevat avocado relatief veel proteïne. Past allemaal in een gezond dieet en met name ideaal voor sporters.
Geplaatst door: Webmaster op 10:03
Geen reacties
woensdag 3 mei 2017
Gezond afvallen met fitnessdieet
Tags: fitnessdieet, koolhydraatarm dieet, snel afvallen, gezond afvallen
Bij het fitnessdieet verbrand je door het dagelijke sporten veel vet. Daarnaast volg je een dieet waarbij het ontbijt met bijvoorbeeld volkorenbrood, de belangrijkse maaltijd van de hele dag is. Het ontbijt mag uit goede koolhydraten en gezonde eiwitten bestaan.

Gezond afvallen zonder extra beweging ( fitness ) is haast niet mogelijk. Bewegen betekent caloriën verbranden en door veel te bewegen en te sporten naast je dieet, val je extra snel af.
Het fitnessdieet is een dieet in combinatie met veel dagelijkse fitness en actieve beweging , zo bereik je een dubbel effect. Snel afvallen door veel sporten en afslanken door een bepaald dieet.
Door het fitnessdieet en de extra vetverbranding door het vele sporten, is er er sprake van een snelle en verantwoorde manier om af te vallen in een relatief korte periode.

Hoe veel afvallen bij een fitness dieet?
Een fitnessdieet is uittermate geschikt voor mensen die bijvoorbeeldn 3, 4, 5 of 6 kilo willen afvallen in betrekkelijke korte tijd, bijvoorbeeld een week , 10 of 14 dagen.
Maar ook als je er langer over wilt doen om af te vallen en meer overgewicht wilt kwijt raken, is een fitness dieet in combinatie met een goed en verantwoord samengesteld dieet een prima keuze.  Vooral blijven fitnessen en sporten is bij het fitness dieet belangrijk, zo blijf je in goede conditie en vermijd je het jo jo effec wat je bijvoorbeeld door de inname van alleen afslankpillen en een tijdelijk dieet krijgt. De combinatie veel bewegen en gezond eten en leven is voor bijna iedereen het beste advies om verantwoord af te slanken! Een eiwitrijk en verantwoord samengesteld koolhydraatarm dieet met eventueel de inname van hoogwaardige voedingssupplemenen en vitamines en mineralen zoals magnesium past daar prima bij. 

Wat eet je bij het fitnessdieet?
Bij het fitnessdieet, eet je gezonde voeding zoals volkorenbood en volkorenrijst, groenten zoals brocolli, paprika, uit en wortel. Eiwitrijke producten van hoge kwaliteit zijn daarbij erg belangrijk, dat kunnen ook hoogwaardige plantaardige eiwitten zijn zoals biologische tofu of tahoe. Bij de meeste reformzaken koop je kant en klare eiwitrijke producten zoals eiwitshakes of proteïne repen. Groene, thee, kruidenthee en veel water drinken is ook belangrijk maar dat geldt in feite voor ieder dieet waarbij je snel en gezond wilt afvallen.

Bij een fitnessdieet gebruik je de gezonde en eiwitrijke maaltijd na ongeveer 30 tot 45 uur na de fitness training. Bijna iedere fitness training waarbij je veel caloriën verbrandt, is geschikt in het kader van het fitnessdieet. Hardlopen en duurloop met de juiste fitness oefeningen zijn zéér geschikt. Deze zorgen voor een goede verbranding van vetten. De reden waarom je niet direct na een training aan de maaltijd moet beginnen is dat na een fitness training het lichaam nog tot ongeveer 30 tot 40 minuten na deze lichamelijke activiteit nog met de vetverbranding bezig is. Bij een fitnessdieet moet de maaltijd uit voornamelijk eiwitten bestaan en er moet koolhydraatarm gegeten worden. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd.

Koolhydraten kunnen worden opgeslagen als vet en voor overgewicht zorgen. Bij een intensieve fitness training is het zeer belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en voldoende vocht zoals water.  Schakel eventueel een fitness coach of diëtiste in voor de noodzakelijke begeleiding. Zorg eventueel voor aanvullende voedingssupplementen en vitamines. Er zijn specifieke supplementen voor duursporters en mensen die tijdens het afvalproces extra voedingsmiddelen en ondersteuning nodig hebben.  Het fitnessdieet kan een succes zijn als je snel en gezond wilt afvallen. Professionele begeleiding en dieet is veelal gewenst.

Is het fitnessdieet het ideale dieet voor jou?

Of het fitness dieet, het ideale afslankdieet is voor jou hangt af van vele factoren. Als je bijvoorbeeld lang niet gesport hebt en je gaat dan plotseling veel en actief sporten en bewegen, kan dat onverstandig zijn en kan je snel blessures krijgen.  Daarnaast moet je ook voldoende tijd kunnen vrij maken om dagelijks te kunnen fitnessen. Ook is je overgewicht en motivatie erg belangrijk en moet je je goed voelen bij een bepaald dieet. Als je veel wilt gaan fitnessen in combinatie met een bepaald dieet, bijvoorbeeld het fitnessdieet, adviseren wij je altijd te laten adviseren door een professional op het gebied van afslanken en bewegen, bijvoorbeeld een sportschool met sport- en bewegingscoach of een diëtiste. Kijk in jouw omgeving welke professionals jou kunnen adviseren omtrent een fitnessprogramma en één op jou afgesteld afslank dieet.
Geplaatst door: Webmaster op 08:22
Geen reacties
dinsdag 2 mei 2017
afvallen met ayurveda
Tags: gember, kruidenthee, kurkuma, afvallen met ayurveda
Wie af wil vallen en gebruik wil maken van de kracht van de natuur zou zich eens kunnen verdiepen in ayurveda. Ayurveda is een oude gezondsheidsleer ( holistische levenswijze van 5000 jaar) die terug gaat naar India en Sri Lanka en waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van specifieke kruiden.  Ook kruiden waarvan je kunt afvallen.
Ayurveda heeft ook alles te maken met spiritualiteit, volgens de leer en wijsheid van Ayurveda zijn zijn lichaam en geest nauw met elkaar verbonden.
Als we het over ayurveda, gezondheid en afvallen hebben, komen we terecht bij de ayurvedische geneeswijzen.
In de ayurvedsiche gezondheidsleer worden kruiden niet alleen gebruikt om gezond(er) te kunnen afvallen maar ook bijvoorbeeld om het bloed te zuiveren. Ook kruidenthee wordt bij ayurveda gebruikt en ook van kruidenthee kun je afvallen. Kruiden die helpen bij het afvallen zijn onder andere kardamon, kurkuma en gember.  Allemaal kruiden die kunnen helpen bij gezond en verantwoord afvallen.
Veel ayurvedische producten hebben een positieve werking op de gezondheid

Gember bijvoorbeeld zorgt dat de honger ( eetlust ) afneemt en voor opwarming van het lichaam. Door regelmatig gember te gebruiken, krijg je minder eetlust. Gember kan je ook als gemberthee gebruiken.
Ook kurkuma is gezond voor ons lichaam en geschikt als kruid om af te vallen.

Afvallen met ayurveda, en in dit voorbeeld met kruiden, is slechts één van de vele voordelen die een ayurvedische levenswijze je biedt. Wil je meer weren over ayurveda en een gezonde levenswijze? op de website ayurveda nederland vind je veel informatie over ayurveda, de ayurvedische gezondheidszorg, opleidingscentra en adressen ayurveda. Afvallen met ayurveda, bijvoorbeeld door het gebruik van kruiden, kruidenpreparaten of thee, is slechts één van de interessante wetenswaardigheden over ayurveda.
Gezond afvallen met kruiden, het is slechts één van de toepassingen van ayurveda.


Geplaatst door: Webmaster op 06:44
Geen reacties
maandag 1 mei 2017
meer eten door stress
Tags: af slanken, meer eten door stress
Stress is één van de oorzaken dat we te veel eten.
Door te veel stress denk je niet meer rationeel en kom je sneller tegemoet aan je fysieke behoeftes. Meer snoepen, bijvoorbeeld chocolade, meer en vaker eten ok tussendoortjes, het heeft alles te maken met een overdosis door stress.

Stress is daarom één van de indirecte oorzaken van obesitas ( te veel overgewicht ), in combinatie met de vele verleidingen eten en drinken, een grote dikmaker.
Als je je bewust bent van te veel stress, zal je al minder de neiging hebben door stress te veel te zoet en te vet te gaan eten. Je kunt stress ook te lijf gaan met bijvoorbeeld meditatie, wandelen, stress ontlopen, relativeren.

Als je straks te zwaar bent geworden omdat je door de stress zoveel bent gaan snoepen en eten, zijn er wel weer mogelijkheden om aan je gewicht te werken en af te slanken maar wat er niet aan is gekomen, hoeft er ook niet af. Kortom, als je veel stress hebt, probeer daar wat aan te doen, ontspan en relax meer.
Als je straks 10 kilo of meer overgewicht hebt, krijg je spijt als haren op je hoofd.
Geplaatst door: Webmaster op 10:12
Geen reacties
donderdag 27 april 2017
snel afvallen met juiste dieet, afvallenmetnederland.nl
Tags: afvalcampagne afvallenmetnederland.nl, snel afvallen met juiste dieet
Wie snel wil afvallen er ervoor kiest, gebruik te maken van een dieet, moet een keuze maken uit tal van formules.  Er zijn vele soorten diëten, die allemaal beogen dat deelenemers aan deze diëten snel kunnen afvallen. De grote vraag voor iemand die snel wil afvallen, is dan ook "wat is voor mij het dieet waarbij ik snel af kan vallen".

Op deze vraag is geen éénduidend antwoord te geven. Afvallen is persoonlijk en de omstandigheden waarin iemand verkeert zijn voor iedereen anders. Daarom is het helemaal niet verkeerd je bijvoorbeeld aan te sluiten bij de campagne afvallenmetnederland.nl waarbij duizenden Nederlanders zijn aangesloten die verantwoord willen afvallen. Bij Afvallenmetnederland.nl kan je gebruik maken van een forum waar je aan andere leden vragen kunt stellen over bepaalde afslankkuren en afvalmethodes, bijvoorbeeld of het gebruik van een koolhydraat arm dieet of eiwitdieet wat voor jou zou kunnen zijn, wat een vetvrij dieet is of wat een zwangerschapsdieet is.  Het deelnemen aan een forum geeft je een goed beeld van de diverse afvalkuren en vooral ook welke voor snel en gezond afvallen kunnen zorgen.

Een bijkomende voordeel voor deelname aan een community over afvallen en afslanken zoals afvallenmetnederland.nl is dat je ook online advies kunt krijgen van een diëtiste.  Dat maakt dat je een persoonlijk dieet en afslank plan krijgt waarbij je gezondheid en resultaat voorop staat.
In deze blog over snel en gezond afvallen, zullen we iedere keer een dieet en afslankmethode bespreken. Denk bijvoorbeeld ook aan het dieet van Sonja Bakker, een vezelrijk dieet, het Montignac dieet of een macrobiotisch dieet.  De juiste afval methode, ook voor mensen die gezondheid hoog in het vaandel hebben staan, heeft alles te maken met jouw eigen levenswijze en visie op afvallen. 
Eén ding staat echter vast, voor je begint met een afslankkkuur is het belangrijk je te verdiepen in de vele mogelijkheden en die afvalmethode of dieet te kiezen die past bij jouw doelsellingen en persoonlijkheid.
Daarnaast maakt het natuurlijk veel uit of je een 10 dagen dieet en 6 tot 8 kilo wilt afvallen of echt wilt werken aan overgewicht en een doelstelling hebt om wel 20 kilo af te vallen.
Afvallen en het juiste dieet kiezen, is de eerste stap naar een gezonder en misschien wel gelukkiger leven. Goed in je vel zitten en slank(er) door het leven gaan, kan een groter effect op je geluk hebben dan je wellich denkt.
Geplaatst door: Webmaster op 06:40
Geen reacties
dinsdag 25 april 2017
afvallen met koolhydraatarm dieet
Tags: koolhydraatarm dieet, afvallen
Er zijn veel diëten waarmee je snel af kunt vallen. Het koolhydraatarm dieet is er één van.
Koolhydraten ( te veel koolhydraten binnenkrijgen ) kunnen er de oorzaak van zijn dat er overtollig vet in je lichaam wordt opgeslagen, Door minder koolhydraten binnen te krijgen ( koolhydraatarm dieet ) wordt er dus ook geen of minder overtollig vet in je lichaam opgeslagen.
De Amerikaanse afval- en gezondheidsspecialist Dr. Atkins kwam er jaren geleden al achter dat koolhydraten en niet alleen vetten, de oorzaak kunnen zijn van overgewicht. Het koolhydraatarme dieet van Dr. Atkins is al vele jaren een begrip in Nederland en de hele wereld.

De meeste mensen gebruiken de hele dag door koophydraatrijke producten. Koolhydraten zitten in onder andere brood, aardappelen, graanproducten, spaghetti, gebak, koekjes, sauzen en vele kant en klaar producten. Door minder koolhydraten te gebruiken, vermijd je het opslaan van overtollig vet door het eten van te veel koolhydraatrijke poducten.  Bij een koolhydraatarm dieet, eet je nog wel producten die koolhydraten bevatten, je eet er allen minder van.  Je gebruikt dus minder koolhydraten en let beter op je voedingspatroon.

Het eten van te veel koolhydraten is uiteraard niet de enige reden waarom je door het eten van voedsel in gewicht kunt aankomen, ook ongezonde vetten en eiwitten kunnen zorgen voor een overgewicht.
Snel en verantwoord afvallen met een verantwoord en uitgebalanceerd koolhydraatarm dieet is mogelijk, zelfs tot 2 a 3 kilo per week. Maar een uitgebalanceerd en passend koolhydraatarm dieet, betekent wel dat je voldoende en gezonde voedingsstoffen, vitamines en mineralen moet binnenkrijgen. Gebruik niet te veel dierlijke producten, eet matig en vraag advies van een voedingsconsulent of diëtist. Ook bij een dieet is eenwicht in je voeding belangrijk.
Afvallen is een serieuze zaak, een koolhydraatarm dieet kan zeker bijdragen aan een gezonder lichaamsgewicht.
Geplaatst door: Webmaster op 07:11
Geen reacties
maandag 24 april 2017
Gezond en snel afvallen en je darmen reinigen
Tags: afvallenmetnederland.nl, darmen reinigen, detox kuur, gezond afvallen
Als je snel wilt afvallen en een afvalkuur gaat volgen, is het beoogde resultaat meestal gericht op snel gewichtsverlies. Bij de meeste afslankkuren en met name die waarbij afslankpillen gebruikt worden, is het doel niet gericht op gezonder worden en je beter voelen.

Complete afvalprogramma's inclusief koolhydraatarme recepten en begeleiding van een diëtiste zijn wel gericht op een gezond en langdurig resultaat. Zie bijvoorbeeld de campagne afvallenmetnederland.nl

Wie een afval kuur wil volgen en tegelijktertijd zijn lichaam wil ontslakken, doet er goed aan te kijken naar de mogelijkheden tot het volgen van een detox kuur zoals detox sapkuur.
Bij detox kuren is naast gewichtsvermindering ( snel en gezond afvallen ) het nevendoel de darmen te reinigen.
Omdat we het hele jaar door de darmen belasten, is het zonvol om meerdere keren per jaar een detox kuur te volgen. Detoxen kunnen we gewoon thuis en in feite kan je er dus mee beginnen wanneer je wilt.
Op de pagina afvallen en detoxen vind je meer informatie over detoxen, afvallen en je darmen reinigen.
Ook voor een goedkope afslank- en reinigingskuur!
Geplaatst door: Webmaster op 08:24
Geen reacties
zaterdag 22 april 2017
Gezond afvallen met lijnzaad
Tags: 6 en 9, koudgeperst, omega 3, gezond afvallen met lijnzaad
Gezond afvallen zonder dieet kan ook door gezond te eten, niet te calorierijk eten en dagelijks lijnzaad aan je voeding toe te voegen.  Lijn zaad heeft een stimulerende werking op de darmen en bevat omega 3, 6 en 9, belangrijke omega vetzuren en ook goed voor de hersens en concentratie. Lijnzaad bevat veel onverzadigde vetzuren.

Je kunt lijnzaad als "zaad" kopen en dit door bijvoorbeeld muesli doen maar steeds populaider is het gebruik van biologische, koud geperste lijnzaadolie.  Deze laatste koop je in bijvoorbeeld de natuurvoedingswinkel of reformwinkel.  Lijnzaad gebruiken is zeker een tip om gezond af te kunnen vallen. Steeds meer supermarkten hebben een gevarieerd assortiment koudgeperste olie in het assortiment, hieronder ook walnootolie.

Kortom, als je gebroken of ongebroken lijnzaad aan je voeding toevoegt verbetert dat de stoelgang en meer en een betere stoelgang is goed voor je gewicht.
Afvallen of afslanken kan dus gezond en op natuurlijke wijze.
In deze blog vind je meer tips om op een natuurlijke en gezonde wijze af te kunnen vallen.
Geplaatst door: Webmaster op 07:17
Geen reacties
vrijdag 21 april 2017
proteïne dieet voor veganisten
Tags: , proteïne dieet, veganisten, gezond afvallen
Voor veganisten is er een veganistisch proteïne dieet, alsmede plantaardige voedingssupplementen.
Veganisten gebruiken geen dierlijke producten zoals zijde, wol of leer en eten puur plantaardig.
Veel jongeren die duurzaam willen leven kiezen voor het veganisme.
Bijkomend voordeel van het veganisme is dat plantaardig eten en plantaardige vetten, beter zijn voor het cholesterolgehalte, hart- en vaat ziekten en dus beter voor de gezondheid.
Geplaatst door: Webmaster op 13:27
Geen reacties
 
Koolzaadolie, een gezonde olie voor dagelijks gebruik
Tags: gezond leven, minder dierlijke vetten gebruiken, koolzaadolie
De kracht van koolzaadolie.

Wie gezond wil leven en zijn gewicht op een goed niveau wil houden, kan daar zelf veel aan doen. Afvallen is alleen maar nodig als je te zwaar bent geworden. Bijvoorbeeld door te veel en te vet te eten. Verkeerde eetgewoontes dus.
Te veel dierlijk vet consumeren is één van de oorzaken van ongezonder worden en te zwaar in gewicht worden.

regelmatig roomboter op je brood doen of veel slagroom gebruiken, is bijvoorbeeld ontzettend lekker maar ook ongezond.  In het algemeen kan je zeggen dat het gebruik van veel dierlijke vetten niet gezond is en aan kan zetten tot overgewicht. Een van de tips die wij hebben om gezonder te leven, is dagelijks koolzaadolie te gebruiken. Koolzaadolie is puur plantaardig en veel van deze olie komt uit eigen land, Nederland. Koolzaadolie bevat omega 3 en omega 6 vetzuren en veel vitamine K en E.
En koolzaadolie bevat ook nog eens veel onverzadigde vetzuren.  Daarnaast is het gebruik van koolzaadolie ook nog eens goedkoop en goed voor het cholesterolgehalte.

Kortom, onze tip om gezond te leven is wat betreft het gebruik van olie en vetten, koolzaadolie. Gezond eten en gezond leven kan heel eenvoudig en goedkoop zijn. Later gaan we in deze blog in op puur plantaardig eten, de beste en goedkoopste manier om gezond te leven. En ook nog eens zonder dierenleed.
Geplaatst door: Webmaster op 10:38
Geen reacties
 
Hoe weet je of je overgewicht hebt? BMI
Tags: afvallen, bmi, hoe weet je of je overgewicht hebt
Veel mensen die af willen vallen, hebben helemaal geen overgewicht.
Maar hoe weet je nu of je echt overgewicht hebt en dat het tijd wordt om af te gaan vallen?

Het objectief berekenen of je overgewicht hebt, gaat via de formule van de BMI.  Daar kan je ook berekenen of je ondergewicht hebt. Je kunt immers te zwaar wegen maar ook te weinig kilo's wegen.
BMI staat voor Body Mass Index, de verhouding tussen je lengte en je gewicht.  De BMI zegt alleen iets over je gewicht, niet per definitie tot je gezondheid.  Het is natuurlijk wel evident als je bijvoorbeeld 50 kilo te zwaar of 20 kilo te licht weegt, je gezondheid in het geding is.
De BMI geeft alleen een globaal inzicht in over- of ondergewicht maar is wel een goede indicatie.

Als je een BMI test doet en je komt uit op een BMI van 19 tot 25 heb je een gemiddeld, lees normaal gewicht. Als je een BMI hebt van 25 tot 30 heb je een relatief licht overgewicht en kan een doornee afslankkuur of afvalprogramma je snel weer tot een gezonder gewicht brengen.
Heb je een BMI van boven de 31 dan heb je een ongezond overgewicht en kan je spreken van obesitas. Er is dan echt een noodzaak om af te gaan vallen en je levenswijze structureel te veranderen.. Dat betekent in de regel minder en gezonder eten en strikt een dieet gaan volgen.
De BMI is een internationale gehanteerde methode en standaard om er achter te komen of je overgewicht hebt en het tijd is om te gaan af vallen.
Er zit overigens wel verschil in voor wat betreft het eventuele overgewicht voor mannen en vrouwen, mannen hebben in de regel zwaardere botten dan vrouwen en dat beïnvloedt het ideale gewicht.

Meer over het berekenen van je ideale gewicht via de BMI
Geplaatst door: Webmaster op 10:18
Geen reacties
donderdag 20 april 2017
Afvallen met detox thee
Tags: afvallen zonder dieet, afvallen met detox thee
Wie wil afvallen zonder dieet en  niet te veel kilo's kwijt hoeft te raken, kan eens proberen af te vallen met detox thee.  Bijvoorbeeld detox thee van Unlimited Health.
Detox thee zorgt voor een extra vetverbranding en is één van de natuurlijke manieren om gezond en effectief af te kunnen slanken.  Een langer gebruik van detox thee en eventueel andere detox producten is wel gewenst.

Detox thee is onder andere te koop bij natuurvoedingswinkels en reformzaken en is in vergelijking met gewone groene thee of kruidenthee best wel prijzig.  In vergelijking met een dieet van de Frank of een ander eiwitdieet of koolhydraatarm dieet is het ontzettend goedkoop.  Detoxen is een natuurlijke manier van afvallen.

Afvallen zonder dieet is zeker mogelijk, bijvoorbeeld via detox thee, bepaalde kruidenthee soorten of andere detox methode.  Kijk ook eens naar de detox mogelijkheden tijdens je vakantie.
Geplaatst door: Webmaster op 07:18
Geen reacties
dinsdag 18 april 2017
Gezond leven, meer dan gewichtsbeheersing
Tags: gezond afvallen, gezond eten, stress, gezond leven
Wie gezond wil leven, let vanzelfsprekend op zijn voeding en gewicht.  En als je overgewicht hebt is een eerste aanzet tot gezonder leven natuurlijk het volgen van een dieet, gezonder eten en meer bewegen.
Behalve een goede fysieke gezondheid, is een geestelijke gezondheid minstens zo belangrijk.
Zo is leven met te veel stresss zeker ongezond en heeft dat veel invloed op bijvoorbeeld ons eetgedrag en drink gedrag. Mensen hebben de neiging te veel stress te compenseren met veel eten, verkeerd eten en veel alcohol en koffie drinken.
En die laatste 2, veel alcohol drinken en extreem veel koffie, werken ook niet bij aan een gezond leven.

De conclusie is dan ook dat als je besluit om af te gaan vallen en gezonder te gaan leven, je psychisch geen problemen moet hebben en zeker niet te veel stress.
Gezond afvallen en dit langere tijd volhouden is voor de meeste mensen alleen mogelijk als ze zich geestelijk ook gezond voelen, niet te veel stress hebben en een gezonde motivatie hebben om af te vallen en gezond te gaan eten.
Geplaatst door: Webmaster op 12:34
Geen reacties
vrijdag 14 april 2017
Voorkomen van overgewicht tips, tip 1, bewuster kopen en consumeren
Tags: afvallen, bewuster eten, voorkomen van overgewicht
Deze website gaat over gezond, verantwoord eten en, zo snel mogelijk afvallen.
Maar als je ervoor zorgt dat je niet te veel aan komt, bijvoorbeeld tijdens je vakantie, is afvallen en het volgen van een afvalprogramma of kuur helemaal niet nodig.
Hier wat tips die je helpen met verantwoord eten, voorkomen dat je overgewicht krijgt en moet gaan kuren om weer af te vallen... vandaag tip 1.

Tip 1
Veel mensen komen tijdens de feestdagen, verjaardagen of vakanties aan. Dat zijn de periodes waar je vaker uit gaat eten, jezelf vaker beloont met iets extra;s zoals gebakje, stukje kaas, wijntje, chocolade, enzovoort.  Afvallen lukt in deze periode meestal niet.
Blijkbaar horen feestdagen en meer eten en snoepen bij elkaar.  En blijkbaar mag dat ook in deze dagen.
De winkels schreeuwen om onze aandacht, er zijn ontzettend veel aanbiedingen waar je geen nee tegen kunt zeggen..
De tip om ( veel) minder calorie rijk eten tijdens de feestdagen te consumeren is om meer aandacht te besteden aan het eten, drank en snoep. Weet wat je koopt! Je mag tijdens de feestdagen, vakanties en verjaardagen best een wijntje nemen, meer snoepen en eten maar dat kan ook gezond9er) zijn en minder vet.
In plaats van vette kaas, kan je ook magere kaas gebruiken.  In plaats van worst op je brood, een plantaardige variant, in plaats van volle melk sojamelk ( zoals alpro ).  
Als je je bewuster bent van wat je eet en weet dat gezond eten ook heel lekker kan zijn, kan je nog steeds blijven snoepen.. maar dan wel op jouw nieuwe manier.  Je wordt dan ook minder snel verleid door alle aanbiedingen in de supermarkt. En vleesliefhebbers,  je hebt helemaal geen vlees nodig, dus minder vlees of helemaal geen vlees meer eten is vanuit voedingsoogpunt goed mogelijk.  Scheelt ook veel dierenleed en belasting van het milieu! Het voorkomen van overgewicht is veel effectiever dan een afval programma.  wat er niet aan komt, hoeft er ook niet af.

Onze tip is dus: ben je bewuster van wat je eet en kies je boodschappen ook bewust.  Laat je minder snel verleiden door reclame en voorkom overgewicht.  Meer bewegen, zie tip 2.


 
Geplaatst door: Webmaster op 12:45
Geen reacties
woensdag 12 april 2017
Gezond en snel afvallen, blog
Tags: blog, gezonde recepten, snel afvallen, gezond afvallen
Er wordt veel over gezond en snel afvallen geschreven. Via deze blog willen we je informatie bieden die je dagelijks kunt gebruiken. Denk aan gezonde recepten, tips over het afvallen, afval methodes die echte werken en veel meer.  En niet alleen gezond en snel afvallen via de gebaande paden.  Ook door gezond en vegetarisch en veganistisch te eten, kan je slanker worden en je fitter en vitaler voelen.
Suggesties voor deze blog zijn van harte welkom.
Geplaatst door: Webmaster op 08:40
Geen reacties