afvallen met ayurveda

Wie af wil vallen en gebruik wil maken van de kracht van de natuur zou zich eens kunnen verdiepen in ayurveda. Ayurveda is een oude gezondsheidsleer ( holistische levenswijze van 5000 jaar) die terug gaat naar India en Sri Lanka en waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van specifieke kruiden.  Ook kruiden waarvan je kunt afvallen.

Ayurveda heeft ook alles te maken met spiritualiteit, volgens de leer en wijsheid van Ayurveda zijn zijn lichaam en geest nauw met elkaar verbonden.

Als we het over ayurveda, gezondheid en afvallen hebben, komen we terecht bij de ayurvedische geneeswijzen.

In de ayurvedsiche gezondheidsleer worden kruiden niet alleen gebruikt om gezond(er) te kunnen afvallen maar ook bijvoorbeeld om het bloed te zuiveren. Ook kruidenthee wordt bij ayurveda gebruikt en ook van kruidenthee kun je afvallen. Kruiden die helpen bij het afvallen zijn onder andere kardamon, kurkuma en gember.  Allemaal kruiden die kunnen helpen bij gezond en verantwoord afvallen.

Veel ayurvedische producten hebben een positieve werking op de gezondheid

Gember bijvoorbeeld zorgt dat de honger ( eetlust ) afneemt en voor opwarming van het lichaam. Door regelmatig gember te gebruiken, krijg je minder eetlust. Gember kan je ook als gemberthee gebruiken.

Ook kurkuma is gezond voor ons lichaam en geschikt als kruid om af te vallen.

Afvallen met ayurveda, en in dit voorbeeld met kruiden, is slechts één van de vele voordelen die een ayurvedische levenswijze je biedt. Wil je meer weren over ayurveda en een gezonde levenswijze? op de website ayurveda nederland vind je veel informatie over ayurveda, de ayurvedische gezondheidszorg, opleidingscentra en adressen ayurveda. Afvallen met ayurveda, bijvoorbeeld door het gebruik van kruiden, kruidenpreparaten of thee, is slechts één van de interessante wetenswaardigheden over ayurveda.

Gezond afvallen met kruiden, het is slechts één van de toepassingen van ayurveda.