afvallen met koolhydraatarm dieet

Er zijn veel diëten waarmee je snel af kunt vallen. Het koolhydraatarm dieet is er één van.

Koolhydraten ( te veel koolhydraten binnenkrijgen ) kunnen er de oorzaak van zijn dat er overtollig vet in je lichaam wordt opgeslagen, Door minder koolhydraten binnen te krijgen ( koolhydraatarm dieet ) wordt er dus ook geen of minder overtollig vet in je lichaam opgeslagen.

De Amerikaanse afval- en gezondheidsspecialist Dr. Atkins kwam er jaren geleden al achter dat koolhydraten en niet alleen vetten, de oorzaak kunnen zijn van overgewicht. Het koolhydraatarme dieet van Dr. Atkins is al vele jaren een begrip in Nederland en de hele wereld.

De meeste mensen gebruiken de hele dag door koophydraatrijke producten. Koolhydraten zitten in onder andere brood, aardappelen, graanproducten, spaghetti, gebak, koekjes, sauzen en vele kant en klaar producten. Door minder koolhydraten te gebruiken, vermijd je het opslaan van overtollig vet door het eten van te veel koolhydraatrijke poducten.  Bij een koolhydraatarm dieet, eet je nog wel producten die koolhydraten bevatten, je eet er allen minder van.  Je gebruikt dus minder koolhydraten en let beter op je voedingspatroon.

Het eten van te veel koolhydraten is uiteraard niet de enige reden waarom je door het eten van voedsel in gewicht kunt aankomen, ook ongezonde vetten en eiwitten kunnen zorgen voor een overgewicht.

Snel en verantwoord afvallen met een verantwoord en uitgebalanceerd koolhydraatarm dieet is mogelijk, zelfs tot 2 a 3 kilo per week. Maar een uitgebalanceerd en passend koolhydraatarm dieet, betekent wel dat je voldoende en gezonde voedingsstoffen, vitamines en mineralen moet binnenkrijgen. Gebruik niet te veel dierlijke producten, eet matig en vraag advies van een voedingsconsulent of diëtist. Ook bij een dieet is eenwicht in je voeding belangrijk.

Afvallen is een serieuze zaak, een koolhydraatarm dieet kan zeker bijdragen aan een gezonder lichaamsgewicht.