Basisprincipes snel en gezond afvallen

Vijf belangrijke basisprincipes voor snel en gezond afvallen

Veel mensen zitten met de vraag op welke manier ze gezond kunnen afvallen. Gezond afvallen maar dan ook nog op een snelle manier. Zonder dat het afvallen te veel moeite kost natuurlijk. Hieronder vind je een vijftal basisprincipes voor snel en gezond afvallen.


Lange termijn focus


Snel afvallen is leuk maar uiteindelijk wil je ook slank blijven. Daarom is een focus op een langer termijn resultaat belangrijk. Dit hoeft zeker niet te betekenen dat je niet snel kunt afvallen. Een snel afvallen dieet leidt namelijk tot betere lange termijn resultaten. 


Realistische doelen en structuur


Belangrijk voor succes is het formuleren van realistische (lange termijn) doelstellingen. Bouw structuur in door gestructureerd uit te werken hoe je de doelen gaat bereiken. Bedenk wat je gaat doen als het tegenvalt. Het plan dient er op gericht te zijn structureel anders te gaan eten.


Zorg voor begeleiding


Snel afvallen op een gezonde manier betekent gedragsverandering. Alleen door eetgedrag te veranderen kun je structureel op gezond gewicht komen en blijven. Gedragsverandering is erg lastig. Begeleiding kan daarom zeker geen kwaad.

Begeleiding kan in de vorm van professionele support, email support, telefonische support, boeken over voeding, familie en ga zo maar door. Organiseer wat het beste voor jou werkt.Meet de resultaten


Meet de resultaten


Een plan hebben is prima maar dan is het wel belangrijk te meten of je de doelen realiseert. Door periodiek te meten kun je op tijd bijsturen. Soms zullen de resultaten echt tegenvallen en is actie nodig.


Haalbaarheid dieet


Begin niet aan een dieet dat je niet kunt volhouden. Daarom werken crash diëten ook niet. In het begin val je, maar daarna kom je weer aan. Het is simpelweg niet vol te houden.

Lees meer over snel afvallen voor een gezonder leven op deze website.