Gezond afvallen met fitnessdieet

Bij het fitnessdieet verbrand je door het dagelijke sporten veel vet. Daarnaast volg je een dieet waarbij het ontbijt met bijvoorbeeld volkorenbrood, de belangrijkse maaltijd van de hele dag is. Het ontbijt mag uit goede koolhydraten en gezonde eiwitten bestaan.

Gezond afvallen zonder extra beweging ( fitness ) is haast niet mogelijk. Bewegen betekent caloriën verbranden en door veel te bewegen en te sporten naast je dieet, val je extra snel af.

Het fitnessdieet is een dieet in combinatie met veel dagelijkse fitness en actieve beweging , zo bereik je een dubbel effect. Snel afvallen door veel sporten en afslanken door een bepaald dieet.

Door het fitnessdieet en de extra vetverbranding door het vele sporten, is er er sprake van een snelle en verantwoorde manier om af te vallen in een relatief korte periode.

Hoe veel afvallen bij een fitness dieet?

Een fitnessdieet is uittermate geschikt voor mensen die bijvoorbeeldn 3, 4, 5 of 6 kilo willen afvallen in betrekkelijke korte tijd, bijvoorbeeld een week , 10 of 14 dagen.

Maar ook als je er langer over wilt doen om af te vallen en meer overgewicht wilt kwijt raken, is een fitness dieet in combinatie met een goed en verantwoord samengesteld dieet een prima keuze.  Vooral blijven fitnessen en sporten is bij het fitness dieet belangrijk, zo blijf je in goede conditie en vermijd je het jo jo effec wat je bijvoorbeeld door de inname van alleen afslankpillen en een tijdelijk dieet krijgt. De combinatie veel bewegen en gezond eten en leven is voor bijna iedereen het beste advies om verantwoord af te slanken! Een eiwitrijk en verantwoord samengesteld koolhydraatarm dieet met eventueel de inname van hoogwaardige voedingssupplemenen en vitamines en mineralen zoals magnesium past daar prima bij. 

Wat eet je bij het fitnessdieet?

Bij het fitnessdieet, eet je gezonde voeding zoals volkorenbood en volkorenrijst, groenten zoals brocolli, paprika, uit en wortel. Eiwitrijke producten van hoge kwaliteit zijn daarbij erg belangrijk, dat kunnen ook hoogwaardige plantaardige eiwitten zijn zoals biologische tofu of tahoe. Bij de meeste reformzaken koop je kant en klare eiwitrijke producten zoals eiwitshakes of proteïne repen. Groene, thee, kruidenthee en veel water drinken is ook belangrijk maar dat geldt in feite voor ieder dieet waarbij je snel en gezond wilt afvallen.

Bij een fitnessdieet gebruik je de gezonde en eiwitrijke maaltijd na ongeveer 30 tot 45 uur na de fitness training. Bijna iedere fitness training waarbij je veel caloriën verbrandt, is geschikt in het kader van het fitnessdieet. Hardlopen en duurloop met de juiste fitness oefeningen zijn zéér geschikt. Deze zorgen voor een goede verbranding van vetten. De reden waarom je niet direct na een training aan de maaltijd moet beginnen is dat na een fitness training het lichaam nog tot ongeveer 30 tot 40 minuten na deze lichamelijke activiteit nog met de vetverbranding bezig is. Bij een fitnessdieet moet de maaltijd uit voornamelijk eiwitten bestaan en er moet koolhydraatarm gegeten worden. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd.

Koolhydraten kunnen worden opgeslagen als vet en voor overgewicht zorgen. Bij een intensieve fitness training is het zeer belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en voldoende vocht zoals water.  Schakel eventueel een fitness coach of diëtiste in voor de noodzakelijke begeleiding. Zorg eventueel voor aanvullende voedingssupplementen en vitamines. Er zijn specifieke supplementen voor duursporters en mensen die tijdens het afvalproces extra voedingsmiddelen en ondersteuning nodig hebben.  Het fitnessdieet kan een succes zijn als je snel en gezond wilt afvallen. Professionele begeleiding en dieet is veelal gewenst.

Is het fitnessdieet het ideale dieet voor jou?

Of het fitness dieet, het ideale afslankdieet is voor jou hangt af van vele factoren. Als je bijvoorbeeld lang niet gesport hebt en je gaat dan plotseling veel en actief sporten en bewegen, kan dat onverstandig zijn en kan je snel blessures krijgen.  Daarnaast moet je ook voldoende tijd kunnen vrij maken om dagelijks te kunnen fitnessen. Ook is je overgewicht en motivatie erg belangrijk en moet je je goed voelen bij een bepaald dieet. Als je veel wilt gaan fitnessen in combinatie met een bepaald dieet, bijvoorbeeld het fitnessdieet, adviseren wij je altijd te laten adviseren door een professional op het gebied van afslanken en bewegen, bijvoorbeeld een sportschool met sport- en bewegingscoach of een diëtiste. Kijk in jouw omgeving welke professionals jou kunnen adviseren omtrent een fitnessprogramma en één op jou afgesteld afslank dieet.