Gezond afvallen met tomaten of tomatensap

Afvallen met tomaten, gezond en lekker!

Voor die mensen die willen afvallen zonder streng dieet en een natuurlijke manier van leven voorstaan, kan het regelmatig eten van tomaten of drinken van tomatensap een interessante optie zijn.
Tomaten zijn super gezond en passen perfect in een gezonde levenswijze.  Daar komt bij dat tomaten gedurende een groot gedeelte per jaar ook vers in Nederland verkrijgbaar zijn. Uit de volle grond of uit de kas. Waarom is afvallen met tomaat een goed idee en waarom zijn tomaten gezond??

Tomaten zijn gezond en bevatten veel vitaminen en mineralen.

  • Vitamine C,
  • Vitamine A,
  • Vitamine B1,
  • Vitamine B2,
  • Vitamine B6,

Daarnaast bevatten ze magnesium en lycopeen.

Tomaten bevatten lypoceen

Naast de genoemde vitaminen en mineralen bevatten tomaten ook de kleurstof lycopeen. Lypoceen heeft een belangrijke functie heeft bij de bescherming tegen verschillende soorten aandoeningen en ziekten. Denk ook aan overgewicht.

Tomaten en gezond afvallen

Tomaten kunnen belangrijk zijn als je overgewicht hebt. Tomaten bestaan namelijk voor ruim 90 procent uit water en zorgen voor een goede afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. Daarnaast bevatten rijpe tomaten oxalische zuren. Deze zuren versnellen je stofwisseling en helpen de nieren om vocht af te drijven en vet deeltjes uit te spoelen. Zo helpen tomaten, net als detoxen, je je nieren te reinigen.

Kortom, wie gezond wil afslanken, bijvoorbeeld 3, 4 of 5 kilo afvallen, wordt aangeraden om regelmatig tomaten te eten en tomatensap te drinken.
En wat is goedkoper? Een dure detox kuur of het eten van voldoende tomaten? Gezond afvallen, gezond eten en detoxen, het gaat bij tomaten om meer dan zijn rode kleur!

Dit is slechts één van de tips om snel en gezond af te kunnen vallen, er zijn veel natuurlijke producten die goed voor de gezondheid en overgewicht zijn. Uiteraard geldt dat het consumeren van één bepaald product niet voldoende is.  Gezond afvallen is een kwestie van voldoende bewegen, gezond afvallen en de juiste producten in de juiste combinaties consumeren. En zelf voor gezonde producten zoals de tomaat die weinig calorieën bevatten geldt, eet met mate.  Ook dat is het geheim van slank worden en slank blijven,