Gezond eten met avocado

Vandaag kwam in het nieuws dat er in Nederland steeds meer avocado’s gegeten worden.  Mensen die met gezonde en lekkere caloriearme voeding bezig zijn, kunnen nauwelijks om de avocado heen.

Het eten van avocado’s past prima in een gezond en plantaardig dieet en door de vele voedingsstoffen, vezels en voedingsstoffen in avocado past deze ideaal ook binnen een fitness dieet.

Kijk hieronder maar eens naar de voedingswaarde van een avocado.

De voedingswaarde van avocado

De avocado bevat meer gezond vet ( enkelvoudig en meervoudig onverzadigd ) dan alle andere vruchten en heeft een gunstige effect op het cholesterol. Ondanks de hoeveelheid onverzadigd vet, bestaat de avocado voor meer dan 70 procent uit water. En water helpt bij het afslanken. Verder is de vrucht rijk aan kalium en bevat deze 0.4 mg ijzer. Ideaal voor mensen die gezond willen eten, veel aan sport doen en op zoek zijn naar een product met belangrijke voedingsstoffen. Als je gezond eet en regelmatig sport is de kans groot dat je geen overgewicht krijgt en geen afslankkuur hoeft te volgen om weer af te vallen.  De avocado past bij een gezonde leefstijl .

Wat bevat een avocado per 100 gram?

energie 175 kcal

eiwit 2,6 gram

koolhydraten 1,5 gram

vet 18,1 gram

enkelvoudig onverzadigde vetten 11,3 gram

meervoudig onverzadigde vetten 2,0 gram

Veel vitaminen en mineralen

Wat de avocado ook onderscheidt van andere vruchten, is de variatie aan voedingsstoffen. Deze bevat namelijk meer dan 15 verschillende vitaminen en mineralen. Vooral de grote hoeveelheid vitamine E is erg gezond, omdat deze anti-oxidant de celvernieuwing bevordert. Ook levert de  avocado bijzonder veel vezels wat goed is voor de spijsvertering in stoelgang.  Vitamine E vertraagt de veroudering van de huid. Verder bevat avocado relatief veel proteïne. Past allemaal in een gezond dieet en met name ideaal voor sporters.