Het belang van onverzadigde vetzuren

Waarom onverzadigde vetzuren zo belangrijk zijn.

Goede voeding met onverzadigde vetzuren is in deze maatschappij van overvloed aan eten en drinken, belangrijker dan ooit geworden. Steeds meer mensen realiseren zich dan ook dat hun voeding een directe invloed heeft op hun gezondheid.  Af en toe een snack of patatje eten kan geen kwaad, als je echter 4 of 5 keer per week de snackbar bezoekt, bijna dagelijks pizza’s eet of kant en klare magnetron of diepvries maaltijden eet, krijg je een probleem met je gezondheid. Een maaltijd met veel verse groenten, volle granen, noten, zaden en onverzadigde vetzuren, doet wonderen. Op deze pagina meer informatie over het belang van onverzadigde vetzuren.

Ook als je overgewicht hebt en af wilt slanken, zijn de juiste omega vetzuren van belang. Meervoudig onverzadigde vetzuren zijn goed voor hart en bloedvaten en zorgen ervoor dat je samen met sporten en voldeonde bewegen in goede conditie komt. De reclame van Becel met betrekking tot meervoudige, plantaardige en onverzadigde vetzuren, klopt.

Als je een patatje met mayonaisse en een een fricandel in een snackbar eet, realiseer je dan dat je veel verzadigd en ongezonde vetten binnenkrijgt. Zodra olie lang verhit wordt, krijg je te maken met minder onverzadigde vetzuren en worden sommige vetzuren verzadigd.

Omega 3 vetzuren.

Misschien heb je wel eens gehoord van omega 3 vetzuren? Deze bevatten de belangijke vetzuren EPA en ADH en zijn onmisbaar voor een goed functionerend lichaam.  Deze omega 3 vetzuren zitten onder andere in visolie maar je vindt de belangrijke omega 3 vetzuren ook in tal van plantaardige producten zoals lijnzaadolie en koolzaadolie. Bronnen van meervoudig onverzadigde vetzuren.

Hier vind je informatie over omega 3 vetzuren.

Omega 3, 6 en 9 vetzuren.

Ook omega 6 en 9 vetzuren zijn super belangrijk voor het functioneren van de mens en ook deze zijn te vinden in veel plantaardige producten. Veel mensen slikken tegenwoordig voedingssupplementen met omega 3 6 en 9 erin. Vaak worden deze voedingssupplementen aangevuld met mineralenen en vitaminen zoals vitamine E, D3, B6 en B12. Zo weet je zeker dan je niets tekort komt en kan je werken aan een gezond lichaam en geest. 

Hier vind je alles over omega 3,6,9 vetzuren.

Ook huisdieren zijn gebaat bij goede vetzuren.

Niet alleen mensen zijn gebaat bij gezonde vetzuren en gezonde voeding. Ook huisdieren zoals honden, katten en knaagdieren hebben baat bij gezonde voeding en onverzadigde vetzuren. Uiteraard hebben honden naast een goede voeding ook voldoende beweging en liefde nodig.