Koolhydraatarme recepten met kip

Koolhydraatarme recepten met kip

Kip is een geliefd ingrediënt in de eiwitrijke keuken en dat is precies de reden dat je er ook heel goed koolhydraatarme recepten mee kan bereiden.

Want kip bevat veel eiwitten en is laag in koolhydraten. Het leuke is dat je met kip allerlei kanten op kan. Je kunt kip lekkere smaken geven door het toevoegen van kruiden, maar je kunt kip ook in salades of op ei doen. Met andere woorden: kip is bewezen een veelzijdig stukje vlees.

Koolhydraatarme gerechten

Waarom zou je koolhydraatarme gerechten gaan eten? De redenen daarvoor lopen uiteen en het worden er steeds meer. De voornaamste reden dat mensen kozen voor een koolhydraatarm dieet of een koolhydraatarm recept wilden bereiden, is omdat koolhydraten ons in de eerste plaats dikker maken en weinig effectieve energie geven. Koolhydraten worden steeds meer gebruikt in voeding voor meer smaak. Niemand staat stil bij de negatieve werking van snelle koolhydraten: nadat ze je een dot energie geven, worden ze als vetmassa opgeslagen op akelige plekken op je lijf. Mensen die dat proberen te keren, eten dus producten met zo min mogelijk koolhydraten. De koolhydraatarme recepten blinken uit in de afwezigheid van koolhydraten, de aanwezigheid van eiwitten en onverzadigde vetten én de forse portie energie die ze je geven zonder dat je ervan aan komt.

Koolhydraatarm dieet

Het is niet nodig om een compleet koolhydraatarm dieet te gaan volgen als je wil afvallen. Je kunt ook gewoon recepten bereiden en die nuttigen. In principe doe je dan hetzelfde. Wanneer je echter meer richting wil bij het afvallen, kun je natuurlijk wel overwegen er een dieet voor te gebruiken. Dat is het voordeel van een dieet: je krijgt richting en er wordt je precies verteld wat je wel en niet kan doen.

Kip in koolhydraatarme recepten

Het zal je niet verbazen dat het veelzijdige stukje kip met regelmaat in recepten zonder koolhydraten terug te vinden is. Je kunt met kip dan ook allerlei kanten uit.

Wat kun je doen met kip?

Zo kun je kip kruiden met allerlei verschillende smaken: van kerrie tot shoarmakruiden en van Griekse bifteki kruiden tot Italiaanse (gehakt)kruiden. Kip is een vriendelijk stukje vlees dat zich moeiteloos laat bewerken. Maar je kunt kip natuurlijk ook in kleinere porties eten, zoals satéstukjes of door een salade heen. Koud of warm, het maakt met een koolhydraatarm dieet eigenlijk helemaal niet uit. Wat je ook steeds vaker ziet is dat kip door een salade gaat en wordt gebruikt binnen producten met ei. Zo kun je voor je ontbijt een omelet met plakjes kip gebruiken. Gegarandeerd krijg je hier heel veel energie door en kun je er weer flink tegenaan.

Ook als je niet van andere soorten vlees houdt, kun je met kip een weekmenu vullen. Je kunt het dus op zoveel manieren gebruiken en toepassen dat je er eindeloos mee kan variëren. Daar voorzien koolhydraatarme recepten dan ook prima in.

Sporten met kip

Tot slot is het goed om te weten dat kip door sporters gebruikt wordt. Ze willen namelijk graag spiermassa aanmaken en groter groeien in spieren. Doordat er veel eiwitten in kip zitten, worden spieren inderdaad groter en sterker. Heb je dus plannen om in de sportschool je lichaam te gaan trainen? Vergeet dan niet op kipgerechten te bereiden! Veel sporters doen dit heel uitgebreid en volgen en dieet dat zich vooral op kip richt. Jij kan dat natuurlijk ook gaan doen.

Conclusie

Kip is een veelzijdig stuk vlees dat perfect past in de koolhydraatarme keuken. Je kunt met kip heel veel verschillende kanten op en het product eindeloos bewerken. Of je nu van warme of koude kip houdt, veel of weinig kruiden, het maakt allemaal niet uit. Wat je ook doet met kip, passend in een koolhydraatarme levensstijl doet het zeker.