Koolzaadolie, een gezonde olie voor dagelijks gebruik

De kracht van koolzaadolie.

Wie gezond wil leven en zijn gewicht op een goed niveau wil houden, kan daar zelf veel aan doen. Afvallen is alleen maar nodig als je te zwaar bent geworden. Bijvoorbeeld door te veel en te vet te eten. Verkeerde eetgewoontes dus.

Te veel dierlijk vet consumeren is één van de oorzaken van ongezonder worden en te zwaar in gewicht worden.


regelmatig roomboter op je brood doen of veel slagroom gebruiken, is bijvoorbeeld ontzettend lekker maar ook ongezond.  In het algemeen kan je zeggen dat het gebruik van veel dierlijke vetten niet gezond is en aan kan zetten tot overgewicht. Een van de tips die wij hebben om gezonder te leven, is dagelijks koolzaadolie te gebruiken. Koolzaadolie is puur plantaardig en veel van deze olie komt uit eigen land, Nederland. Koolzaadolie bevat omega 3 en omega 6 vetzuren en veel vitamine K en E.

En koolzaadolie bevat ook nog eens veel onverzadigde vetzuren.  Daarnaast is het gebruik van koolzaadolie ook nog eens goedkoop en goed voor het cholesterolgehalte.

Kortom, onze tip om gezond te leven is wat betreft het gebruik van olie en vetten, koolzaadolie. Gezond eten en gezond leven kan heel eenvoudig en goedkoop zijn. Later gaan we in deze blog in op puur plantaardig eten, de beste en goedkoopste manier om gezond te leven. En ook nog eens zonder dierenleed.