Tarwekiemolie, super gezond

Tarwekiemolie, ook bij een mooi uiterlijk.

Wie af wil slanken of niet aan wil komen, doet er goed aan de juiste soorten olieën te gebruiken. Een olie met meervoudig onverzadigde vetzuren is niet alleen goed voor het lichaam en bloedvaten maar ook voor de huid. Tarwekiemolie heeft eigenschappen die zeer divers en heel gunstig voor de mens zijn.  Ook goed voor het verlagen van het cholesterolgehalte, de doorbloeding en een prachtige huid..

Wat is tarwekiemolie?

Tarwekiemolie is een natuurlijke olie die wordt gewonnen uit tarwekiemen. De olie is plantaardig en ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Tarwekiemolie kan gebruikt worden als olie/dressing in maaltijden en salades maar is ook goed voor de huid. Door de ideale samenstelling en hoge gehalte aan vitamine E is het dé ideale huidolie.  Je kunt tarwekiemolie door de yoghurt, soja yoghurt, muesli of ontbijtgranen doen, er je notensalade mee aan maken en nog veel meer. Er zijn vele toepassingen met tarwekiemen olie.

Veroudering van de huid tegengaan met tarwekiemolie

Tarwekiemolie wordt verwerkt in tal van producten die veroudering van de huid kunnen tegen gaan.  De olie bevat vitamine A en E en een hoog gehalte aan anti oxidanten. De olie beschermt de huid tegen UV stralen door het zonlicht.  De olie kan ook puur op de huid ingesmeerd worden.

Bakken met tarwekiemolie.

De olie is minder goed geschikt om bijvoorbeeld aardappels mee te bakken. Het kan beter koud verwerkt worden. Omdat tarwekiemolie zowel omega 3 vetzuren als omega 6 vetzuren bevat, is het een ideale product voor de gezonde en plantaardige keuken.