Voordelen koolhydraatarm dieet

De grootste voordelen van een koolhydraatarm dieet

In de wereld van diëten heb je heel veel mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een uitgebreid dieet met allerlei theorie aan de basis, maar ook voor het wijzigen van je eetpatroon. Zo heb je Weight Watchers en Paleo, het Dash dieet en talloze koolhydraatarme diëten.

Wat afvallen betreft wordt het grootste succes geboekt met een koolhydraatarm dieet. De gedachte achter zo’n dieet is dat koolhydraten je onnodig dikker en zwaarder maken en dat je die dus het beste kunt laten staan. Een koolhydraatarm dieet is uiterst effectief. Jaarlijks vallen hier wereldwijd miljoenen mensen mee af.

En je hoeft er geen peperduur dieetpakket voor aan te schaffen! Een goed kookboek is doorgaans voldoende.

Afvallen als een professional

In het begin kun je waarschijnlijk niet geloven wat je op de weegschaal ziet gebeuren. Een koolhydraatarm dieet dat goed uitpakt levert je een gewichtsverlies van 1 tot 3 kilo per week op! De meeste mensen kunnen dat niet geloven, maar het werkt echt zo.

Doordat je minder koolhydraten bent gaan eten, kun je je huidige vetmassa sneller laten verdwijnen. De eiwitten en onverzadigde vetten die je meer tot je bent gaan nemen, bespoedigen dit proces.

Al met al kun je dus stellen dat een koolhydraatarm dieet een van de beste manieren is om gewicht te verliezen.

Het is een natuurlijke manier, omdat je je richt op voeding in de basis. Los van het verliezen van gewicht en het verbranden van vet krijg je ook meer energie van koolhydraatarme voeding.

Meer energie

Koolhydraatarme voeding is in de basis erg gezond. Het is dan ook niet gek dat het zorgt voor nog meer energie. Je krijgt meer energie binnen dan je nodig hebt, maar het is wel energie uit eiwitten. Die energie kan niet worden opgeslagen als vetreserve. Het gevolg is dat je je wat rustelozer kan gaan voelen en dat rusteloze gevoel kan laten verdwijnen met meer beweging.

Onbewust zal je merken dat je meer in huis gaat doen: de was, de strijk, schoonmaken. Of je gaat erop uit en hardlopen, sporten of een andere manier zoeken om je energie kwijt te raken. Allemaal voordelen aan een koolhydraatarm dieet. Zeker als je gaat sporten, bespoedig je het afvallen alleen maar nog meer.

Gezondheid staat centraal

Een ander belangrijk gevolg van een koolhydraatarm dieet is dat je gezondheid centraal wordt gesteld. Niet alleen val je razendsnel af, wat op zich al gezond is, maar ook zorg je ervoor dat je lichaam gezonder wordt. Geen ongezonde producten meer, dus geen aanleg voor obesitas. Maar tegelijkertijd krijgt je bloeddruk het niet zo zwaar te verduren en ook je cholesterol blijft laag. De kans op diabetes neemt af bij het eten van koolhydraatarme gerechten en over het algemeen gezien komen er minder hart- en vaatziekten voor bij mensen die op de verantwoorde wijze koolhydraatarme gerechten eten.

Het mag duidelijk zijn: afvallen met behulp van koolhydraatarme recepten resulteert in een algemene verbeterde gezondheid. En het mooie is dat iedereen hier profijt van kan hebben, ongeacht leeftijd en of je man of vrouw bent. Zelfs kinderen kunnen een koolhydraatarm dieet volgen.

Gelukkiger gevoel

Tot slot is een groot voordeel dat je gelukkiger wordt van een koolhydraatarm dieet. Dat heeft veel te maken met de energie die koolhydraatarme gerechten je leveren. Die zorgt er namelijk voor dat je meer gaat sporten en bewegen, meer zelfvertrouwen krijgt en je beter kunt concentreren. Allemaal positieve zaken, die het maken dat je oprecht gelukkiger wordt met je lijf en met je zelf.

Als dat geen redenen zijn om aan een koolhydraatarm dieet te gaan beginnen, weten wij het ook niet! Iedereen kan afvallen. Jij ook!