Voorkomen van overgewicht tips, tip 1, bewuster kopen en consumeren

Deze website gaat over gezond, verantwoord eten en, zo snel mogelijk afvallen.

Maar als je ervoor zorgt dat je niet te veel aan komt, bijvoorbeeld tijdens je vakantie, is afvallen en het volgen van een afvalprogramma of kuur helemaal niet nodig.

Hier wat tips die je helpen met verantwoord eten, voorkomen dat je overgewicht krijgt en moet gaan kuren om weer af te vallen… vandaag tip 1.

Tip 1

Veel mensen komen tijdens de feestdagen, verjaardagen of vakanties aan. Dat zijn de periodes waar je vaker uit gaat eten, jezelf vaker beloont met iets extra;s zoals gebakje, stukje kaas, wijntje, chocolade, enzovoort.  Afvallen lukt in deze periode meestal niet.

Blijkbaar horen feestdagen en meer eten en snoepen bij elkaar.  En blijkbaar mag dat ook in deze dagen.

De winkels schreeuwen om onze aandacht, er zijn ontzettend veel aanbiedingen waar je geen nee tegen kunt zeggen..

De tip om ( veel) minder calorie rijk eten tijdens de feestdagen te consumeren is om meer aandacht te besteden aan het eten, drank en snoep. Weet wat je koopt! Je mag tijdens de feestdagen, vakanties en verjaardagen best een wijntje nemen, meer snoepen en eten maar dat kan ook gezond9er) zijn en minder vet.

In plaats van vette kaas, kan je ook magere kaas gebruiken.  In plaats van worst op je brood, een plantaardige variant, in plaats van volle melk sojamelk ( zoals alpro ).  

Als je je bewuster bent van wat je eet en weet dat gezond eten ook heel lekker kan zijn, kan je nog steeds blijven snoepen.. maar dan wel op jouw nieuwe manier.  Je wordt dan ook minder snel verleid door alle aanbiedingen in de supermarkt. En vleesliefhebbers,  je hebt helemaal geen vlees nodig, dus minder vlees of helemaal geen vlees meer eten is vanuit voedingsoogpunt goed mogelijk.  Scheelt ook veel dierenleed en belasting van het milieu! Het voorkomen van overgewicht is veel effectiever dan een afval programma.  wat er niet aan komt, hoeft er ook niet af.

Onze tip is dus: ben je bewuster van wat je eet en kies je boodschappen ook bewust.  Laat je minder snel verleiden door reclame en voorkom overgewicht.  Meer bewegen, zie tip 2.