Wat is veganisme??

Wat veganisme met gezond leven en afslanken te maken heeft.

Wat is Veganisme??

Mensen die op zoek gaan naar gezond afslankmethodes komen steeds vaker de term "veganisme" tegen. Voor iemand die geen veganist is een onbekende term en een uitleg is hier dan ook zeker op zijn plaats.  We leggen op deze pagina uit wat veganisme is en wat dat met een gezond en slanker leven zonder overgewicht te maken heeft.  Eén ding staat vast, steeds meer mensen kiezen voor een alternatieve manier van afslanken. 

Op de website van vegan shop krijg je meer inzicht in wat veganisme is

Uitleg wat veganisme is.

Om uit te kunnen leggen wat veganisme is, moet je haast zelf veganist zijn. En dat is de redacteur van deze pagina. Veganisme is een gezonde levensstijl met puur plantaardige producten.  Veganisme betekent dat je niet naar de slager gaat om vlees te kopen want als veganist eet je geen vlees én geen vis.  Dus ook geen kip, makreel, paling of wat dan ook.  En omdat de meeste veganisten ook tegen dierenleed zijn en vóór dierenwelzijn, betekent veganisme ook dat je geen leer, wol of zijde draat want volgens de meeste veganisten kleeft aan deze producten veel dierenleed.  Veel mensen die veganist zijn geworden doen dat vanuit een gezondheidsgedachte maar velen anderen doen dat omdat ze tegen dierenmisbruik zijn.  Maar ook het milieu kan een reden zijn om voor het veganisme te kiezen wat een vegan levensstijl is veel beter voor het milieu.

Is veganisme voor iedereen een gezonde levensstijl??

Voor de meeste mensen is veganisme een gezonde levensstijl.  Als je een bepaalde ziekte of afwijking hebt, is het altijd verstandig om bij de huisarts of specialist na te vragen of een plantaardige levensstijl ook wat voor jou is.  Maar voor 99 % van de mensen is veganisme een gezonde lifestyle.

Minder overgewicht met veganisme.

Eén ding staat als een paal boven water.  Een veganistisch en uitgebalanceerd dieet in combinatie met voldoende actief zijn betekent minder overgewicht. Indien iedereen veganstisch zou eten zou er niet alleen veel minder overgewicht zijn maar ook minder hart- en vaatziekten.  Plantaardige producten bevatten in tegenstelling tot de meeste dierlijke producten veel meer goede vetzuren en minder verzadigde vetten en helpen ook je cholesterol gehalte te verlagen.  Denk maar eens als voorbeeld van de reclame van Becel Margarine, plantaardige vetzuren, beter voor je cholesterol.

Het nadeel van veganisme, een mogelijk vitamine B12 tekort.

Zoals aan ieder voordeel, kleeft er ook aan veganisme een nadeel.

Omdat je als veganist geen dierlijke producten gebruikt, krijg je ook geen B12 via de voeding binnen want vitamine B12 vind je alleen in dierlijke producten zoals vlees, vis, kaas, melk en eiereren.

Om een vitamine B12 tekort te voorkomen, is het belangrijk dagelijks B12 te slikken.

Hier lees je over een vitamine B12 tekort.