Gezonde olie en kruiden

Gezond eten en drinken

Wie in een goede conditie wil blijven, moet behalve voldoende bewegen, ook gezond eten en drinken.
Bij gezondheid en goed eten en drinken horen zeker omega 3, 6 en 9 vetzuren alsmede gezonde kruiden zoals tarwekiemen, sint janskruid, amandelolie, tarwekiemolie en andere kruiden.
En als je af wilt slanken, veel kruiden hebben een positieve invloed op de spijsvertering en er zijn er zelfs een aantal waarvan je zult afvallen.
Afvallen met kruiden is een snelle en verantwoorde manier om af te vallen. Hieronder enkele kruiden die een positieve invloed hebben op je gezondheid en enkele waarmee je af kunt vallen.

Het gebruik van omega 3, 6 en 9 vetzuren

Onverzadigde vetzuren zoals enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren spelen een belangrijke rol in de processen die zich binnen ons lichaam afspelen.  Ze zijn onmisbaar voor het goed functioneren van ons en kunnen de kans op hart- en vaatziekten verminderen.
Voorbeelden van gezonde vetzuren met omega 3, 6 of 9 zijn lijnzaadolie, amandelolie, pompoenpitolie, koolzaadolie en teunisbloemolie.
Ook walnootolie is een gezonde omega olie met een hoog gehalte aan vitamine E.
Hieronder vind je meer informatie per omega olie soort.

Tarwekiemolie, goed voor de huid, bevat veel vitamine E

Amandelolie, een basis olie die ook biologisch verkrijgbaar is, ook heerlijk in salades

Pompoenpitolie, ook biologische pompoenpitolie verkrijgbaar

Teunisbloemolie, een olie die vrouwen helpt bij menstruatie- en overgangsklachten. Teunisbloemolie kan je ook gebruiken als natuurlijk kruid om af te vallen, het cholesterolgehalte te verlagen en je eczeem te verhelpen. Teunisbloemolie is wat minder bekend als bijvoorbeeld tarwekiemolie of amandelolie. Teunisbloemolie bevat een belangrijk omega 6 vetzuur en is alleen daarom al één van de meest gebruikte meervoudig onverzadigde vetzuren in omega 3 en 6 of omega 6 en 9 vetzuren.

Sint Janskruid, helpt bij neerslachtigheid en depressiviteit, ook voor een betere doorbloeding

Niet alleen voor natuurgeneeskunde

Gezonde kruiden en omega 3, 6 en 9 vetzuren worden niet alleen gebruit in de natuurgeneeskunde of homeopathie.  Tal van organisaties die voorlichting geven over gezondheid en goede voeding waaronder het voedingscentrum adviseren gezonde en onverzadigde vetzuren te gebruiken.
Onverzadigde vetzuren en met name omega 3, 6 en 9 zijn ook goed voor het cholesterolgehalte.

Afvallen met kruiden

Mensen die overgewicht hebben en af willen vallen op een natuurlijke wijze kunnen veel baat hebben bij kruiden. Afvallen met kruiden is een prima manier om gezond, snel en verantwoord gewicht te verliezen. Maar welke kruiden zijn nu geschikt om mee af te vallen? De belangrijkste en lekkerste kruiden om mee af te vallen zijn komijnzaad, kaneel en gember.
Met name gember kan je in tal van gerechten gebruiken, ook gemberthee.

Afvallen met gember, kaneel of komijnzaad is een leuke manier om gewicht te verliezen. Je kunt echter ook voor specifieke detox kruiden kiezen of detox thee.