Het 10 dagen dieet, 5 kilo afvallen in 10 dagen

Snel en gezond afvallen binnen 10 dagen? Het 10 dagen dieet is een goedkope en verantwoorde afslankmethode.  Binnen 10 dagen 4, 5 a 6 kilo gewicht kwijtraken door gezondere voeding met minder calorieën en veel drinken. Lees hieronder waarom deze afslankmethode een goede optie kan zijn om rond de 5 kilo af te vallen in 10 tot 30 dagen.Het 10 dagen dieet is een caloriearm dieet waarbij je in 10 dagen probeert 5 kilo af te vallen. De een valt bij dit 10 dagen dieet 5 kilo af, de ander 3, 4 of 6 kilo. Het 10 dagen dieet is geen specifiek eiwitrijk dieet, koolhydraatarm dieet of vetvrij dieet, het is een dieet waarbij het totale aantal dagelijks te consumeren calorieën belangrijk zijn en waarbij het de bedoeling is in 10 dagen relatief snel af te vallen.

Ook na het 10 dagen dieet, kan je dit caloriearme dieet blijven volgen. Zo voorkom je het jojo effect waarbij je eerst rond de 5 kilo afvalt en vervolgens weer aankomt.

Als je je goed houdt aan de regels van het 10 dagen dieet en een beetje creatief bent met het bereiden van caloriearme maaltijden ( zo rond de 1000 en 1100 calorieën per dag ) is het 10 dagen dieet een verantwoorde en goedkope manier om in een betrekkelijk korte periode, flink wat kilo’s af te vallen en af te slanken.

Het 10 dagen dieet is voor bijna iedereen met een overgewicht geschikt en kan ook toegepast worden bij bijvoorbeeld een vegetarisch dieet. Lees hieronder hoe het 10 dagen dieet werkt.

Of het 10 dagen dieet voor jou het ideale dieet is, hangt van veel factoren af, ook bijvoorbeeld van je kookkunst, het aantal kilo’s wat je af wilt vallen en je motivatie en doorzettingsvermogen. Als je in kortere tijd af wilt vallen, is het 3 dagen dieet ofdetox kuurmisschien nog interessanter voor jou.

Het 10 dagen dieet is een individueel afvalprogramma maar kan natuurlijk ook door een groep gelijkgestemden gevolgd worden.

Als je niet alleen wilt afvallen maar samen met anderen en ook nog eens gebruik wilt maken van een afval app, bewegingsprogramma, forum en diëtiste, is bijvoorbeeld het afslankprogramma van Weight Whatchers ideaal voor jou.  Kijk eens wat Weight Wathers je allemaal te bieden heeft.  Er zijn ook andere diëten waarbij je in 10 dagen rond de 5 kilo af kunt vallen.

Hoe werkt het 10 dagen dieet?

Het 10 dagen dieet is een caloriearm dieet waarbij je binnen 10 dagen rond de 5 kilo probeert af te vallen, dit doe je door je aan bepaalde regels te houden omtrent je voeding waarbij het uitgangspunt is dat je tussen de 1.000 en 1100 calorieën per dag verbruikt, niet meer en niet minder.

Het is belangrijk bij het 1 dagen dieet veel te drinken. Ga uit van minimaal 2,5 liter water per dag. Water, thee en koffie mag onbeperkt tijdens deze 10 daagse afslank periode gedronken worden.

Het is belangrijk dat je gezonde recepten op de kop tikt die passen binnen deze gezonde afslankkuur, deze kan je bijvoorbeeld downloaden via weightwatchers of het forum.

Enkele basisregels voor het 10 dagen dieet zijn:

  • Eet bruin volkorenbrood ( van gist of nog beter zuurdesem )
  • Gebruik plantaardige margarine in plaats van boter
  • Als je vlees gebruikt, gebruik dan mager vlees.
  • Vegetarisch eten met volkorenproducten past prima in een gezond en verantwoord 10 dagen dieet
  • Zuivel is met mate toegestaan maar dan wel de magere vaianten zoals magere yoghurt
  • Gebruik geen vet bij bakken en braden, koolzaadolie is een prima alternatief
  • Gebruik geen mayonaisse of andere vette producten

Als je binnen 10 dagen 5 kilo wilt afvallen, en redelijk "normaal"wilt blijven eten, is het 10 dagen dieet waarschijnlijk geschikt voor jou. In feite is het een gezond en evenwichtig dieet dat je ook na die 10 dagen kunt blijven gebruiken want veel water en thee drinken, bruin volkorenbrood eten en geen vette en vooral dierlijke producten zijn voor iedereen beter. Als je op het internet zoekt naar 10 dagen diëten zal je er genoeg vinden, ook andere diëten waarbij je in 10 dagen rond de 5 kilo kunt afvallen.

Bezoek ook eens de website van de Hartstichting die veel voorlichting geeft over gezonde voeding en gezond leven zonder te veel calorieën en cholesterol. En natuurlijk is voldoende beweging voor een gezond leven essentieel.

Kijk ook eens naar de gezonde recepten van Weight Watchers.

Behoud je gezonde voedingspatroon na de het 10 dagen dieet

Deelname aan het 10 dagen dieet, heeft alleen maar zin als je na die tien dagen gezond blijft eten en je aan de hoofdregels van dit afslankdieet of ander gezond dieet blijft houden. Schakel bijvoorbeeld over na een vegetarisch dieet. Minder dierlijke vetten consumeren is goed voor je hart en bloedvaten. De basis van het 10 dagen dieet zie je terug in vele andere diëten waarbij gezond en verantwoord afvallen centraal staat. Vermijd het eten van veel vet en dan vooral dierlijk vet, eet bruin volkorenbrood en andere volkoren producten, eet met mate en zorg ervoor dat je voeding niet te veel caloriën bevat. 

Eet voldoende groente en fruit en drink minimaal 2,5 liter water per dag + thee en koffie. Vermijd te veel suiker en vette dierlijke producten.

Als je deze voedingsadviezen combineert met voldoende beweging en een gezonde levensstijl, zal je ook nadat je binnen 10 dagen 5 kilo aan gewicht bent kwijtgeraakt niet zomaar meer aankomen en je slanke "jij" kunnen behouden. Gezond leven is vooral een kwestie van gezond verstand, je niet te veel laten verleiden en voldoende motivatie hebben om af te willen vallen en gezond te leven. Dat kan met het 10 dagen dieet of een ander dieet dat bij jou past.