Thuis detoxen en afvallen

Je hoeft niet per definitie een afval of detox vakantie boeken om af te vallen. Je kunt ook thuis een detox dieet volgen, kruiden thee drinken of een sapkuur volgen. Op internet kan je eenvoudig opzoeken welke detoxdiëten en sapkuren er zijn om te ontslakken.  Je kunt zelf een sapkuur maken of samenstellen of je detox sapje in de gespecialiseerde winkel, natuurwinkel of supermarkt kopen.

Tegenwoordig zijn er volop mogelijkheden om je eigen detox kuur samen te stellen. En een detox dieet of kuur hoeft niet duur te zijn.

Op deze pagina enkele tips om op een verantwoorde wijze en met behulp van een detox dieet, sapkuur of kruidenkuur te ontslakken. Natuurlijk kunt je ook zelf tijdens je vakantie een kuur volgen.

Detox thee

De goedkoopste en eenvoudigste manier om te detoxen en te ontslakken, is het dagelijks gebruik van kruidenthee. Er zijn veel kruiden die een reinigende en stimulerende werking hebben.  Denk aan pepermunt, brandnetel of st janskruid. Sommige van deze kruiden zijn stimulerend of juist rustgevend.  Detox thee is zeer éénvoudig te bereiden. water koken, kruidenthee er in, even laten trekken en klaar.  Je kunt ook tijdens je afvalvakantie kruidenthee gebruiken. Goedkoop en effectief.  Prima voor het schoon maken van de lever.  Zeker als je een detox kruidenkuur combineert met veel bewegen en je je kunt onthouden van alcohol en koffie.

Detox dieet volgenWe eten in Nederland te vet en te veel van onze voeding is van dieren afkomstig. Vlees, kaas, melk, eieren, ze bevatten veel verzadigde vetten en voegen weinig aan onze voedingsbehoefte toe. Als je een detox dieet wilt volgen, begin dan met minder dierlijke producten te consumeren en meer plantaardige producten. In principe heb je helemaal geen dierlijke producten nodig.  Een detox dieet is dus in feite veel plantaardige producten gebruiken en met name veel gezonde groente en fruit eten, minder dierlijke producten. 

Je komt hier al een heel eind mee. In combinatie met veel drinken en veel bewegen, val je zeker af.

Detox recepten

Als je goede en verantwoorde detox recepten wilt, kijk dan eens naar de recepten van vegan websites. Deze bevatten louter recepten van plantaardige maaltijden. Op de website van veganisme.org vind je veel veganistische recepten en organisaties. Hier kan je op een plantaardige wijze een afvalprogramma volgen. Ontslakken of ontgiften kan thuis, eenvoudig, dagelijks en goedkoop.