Waarom steeds meer mensen veganistisch levenSteeds meer mensen in de hele wereld eten en leven veganistisch.

Wat is een veganist, wat is veganisme en waarom is veganistisch leven de nieuwe levensstijl?

Waarom zijn de meeste veganisten slank en kun je met een veganistische levensstijl en dieet, snel en verantwoord afvallen?

Allemaak vragen waarop wij een antwoord gaan geven. Ook wat betreft de ethische kant van veganisme want een veganist leeft met zo min mogelijk dierenleed.

Veganisme is het antwoord op vele vraagstukken, gezondheid, een ideaal gewicht, een beter milieu, minder dierenleed en verantwoord leven.

Zie hier de antwoorden waarom steeds meer mensen, jong en oud over de hele wereldveganistisch leven

Wat is veganisme?

Veganisme is een levenswijze, een levensstijl waarbij je geen dieren eet of gebruikt. Dus geen vlees of vis. Maar ook geen gelatine of vismeel. En ook geen honing, melk, wol of leer.

Als veganist heb je respect voor dieren en gebruik je ze niet voor eigen gewin.

Veganisten hebben in de regel respect voor alles wat leeft, zijn voor een beter milieu, een schonere en betere wereld. Veganisten die om reden van gezondheid plantaardig eten, zijn meestal geen ethisch veganisten.

Veganisten eten veel superfoods want noten, zaden en vruchten behoren tot de categorie super gezonde producten, superfoods.

Maar wat eet je dan wel als veganist??

Als veganist kan je eten wat je wil, zolang een product maar niet van dierlijke oorsprong is of een bijdproduct van dieren, Noten, zaden, groenten, fruit, granen, superfoods, je kunt oneindig variëren met puur plantaardige producen.Moeder natuur biedt een veganist alles om gezond te blijven.

Er is één belangrijk punt waar je als veganist rekening mee moet houden, vitamine B12 zit alleen in dierlijke producten.  Je moet als veganist wel vitamine B12 vitamine slikken.  Deze is in plantaardige vorm verkrijgbaar.

Waarom zijn de meeste veganisten zo slank??

Het valt je misschien niet op maar veel veganisten zijn super slank.

Veganistisch eten maakt ook slank want het zijn de dierlijke vetten in bijvoorbeeld vlees, melk en kaas die dik maken. Natuurlijk zijn er ook veganisten met overgewicht.

Verhoudingsgewijs zijn veganisten veel slanker dan mensen die voor een andere levensstijl kiezen.

Een veganistische vakantie boeken

Heb je zin in een vakantie zonder melk, vlees, vis of kaas??  Een vakantie zonder yoghurt, worst en vlees?? dan wordt het tijd voor een veganistische vakantie.

Je krijgt dan de heerlijkste puur plantaardige maaltijden voorgeschoteld en het fijne is, deze hebben een zeer laag calorie gehalte en bevatten louter plantaardig vet. 

Veganistische maaltijden met onder andere zaden en noten bevatten de belangrijkste omega vetzuren en zijn goed voor hart- en bloedvaten.

En…  een veganistische vakantie is tegelijkertijd een afslank vakantie.

Vegan Challence

De campagne vegan challenge stimuleert mensen om 1 maande te kiezen voor de gezonde veganistische levenswijze. Je krijgt volop tips om een maand vegan te zijn, veganistische recepten en kunt anderen en elkaar stimuleren. De facebook pagina van Vegan Challenge heeft bijna 20.000 volgers.

Zo veel mensen willen kennis maken met de voordelen van een veganistische levensstijl!

Waar kan je veganistisch winkelen?

In bijna alle supermarkten kun je tegenwoordig veganistisch winkelen.

Het is echter niet eenvoudig om te weten te komen welke producten in de supermarkt echt veganistisch zijn. Er zijn ook een aantal vegan webwinkels, o.a. voor schoenen, cosmetica en voeding.